RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Schneiderlin godtar situasjonen

KAMPKLAR: Morgan Schneiderlin er aktuell til kampen mot Liverpool.
KAMPKLAR: Morgan Schneiderlin er aktuell til kampen mot Liverpool. Foto: Nigel French (Pa Photos / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Southampton stiller med mye nytt mot Liverpool, men én stjerne er igjen.

Morgan Schneiderlin er blitt koblet til både Arsenal og Tottenham i sommer. To betydelig større klubber enn Southampton, som han har vært i siden han kom fra Strasbourg i 2008.

24-åringen har sett manager Mauricio Pochettino gå til Tottenham, Adam Lallana, Rickie Lambert og Dejan Lovren bli solgt til Liverpool og Luke Shaw bli solgt til Manchester United. Han var selv en av stjernene i laget forrige sesong, da Southampton imponerte alle.

24-åringen ble belønnet med to landskamper for Frankrike og en plass i VM-troppen. Han håpte også at innsatsen skulle føre til en overgang til en større klubb.

Nei. Southampton nekter. Det er et slag i ansiktet på en spiller som har vært lojal mot klubben i så mange år. Schneiderlin uttalte forrige helg at han var fysisk og mentalt uskikket til å spille den siste treningskampen.

- Det var vanskelig for ham, men jeg sa forrige helg at han må være tilbake på mandag og han forsto og godtar situasjonen, sier klubbens nye manager, Ronald Koeman, til Southampton Echo.

- Det er vanskelig, men han må godta dette og det gjør han omsider. Dette handler om hans framtid som fotballspiller. Han vet det.

Mandag returnerte Schneiderlin til treningsfeltet. Nå er han aktuell for startelleveren mot Liverpool søndag.

- Han har vært meget god på trening denne uka. Du ser hvilke kvaliteter han har og hvorfor vi ikke selger Morgan, for han er en fantastisk spiller, mener Koeman.

En annen midtbanespiller som ikke vil bli solgt, ifølge Koeman, er Jack Cork, som er blitt koblet til Crystal Palace.

Southampton har nødvendigvis også vært aktive på innkjøpsfronten i sommer. Shane Long, Graziano Pelle, Ryan Bertrand, Dusan Tadic, Saphir Taider og Fraser Forster er hentet inn. Det er ventet at alle disse spillerne er aktuelle til søndagens kamp mot Liverpool.

Den eneste nykommeren som ikke er aktuell, er midtstopperen Florin Gardos, som sliter med en strekkskade og sannsynligvis ikke er kampklar før i starten av september.

Før overgangsvinduet stenger, håper Koeman også å forsterke stallen med ytterligere én spiller.

- Jeg er godt fornøyd, fordi klubben har gjort alt for å hente inn gode, nye spillere, men vi leter fortsatt etter ´en eller to forsterkninger. Vi trenger én kantspiller til. Klubben jobber fortsatt med dette, sier Koeman til Southampton Echo.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere