RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Se bare på Lampard og Gerrard

Foto: Ned Alley / Scanpix
Sist oppdatert:
Markus Henriksen stiller strenge krav til seg selv.

RBK-SOGNDAL 0-0

LERKENDAL (Nettavisen): Alle husker debutsesongen til Markus Henriksen i 2010. Unggutten tok Fotball-Norge med storm, hadde 14 scoringer totalt, den ene perlen etter den andre.

I fjor endte Henriksen på tre scoringer. Nå vil han tilbake der han var i 2010-sesongen.

- Jeg har satt meg mål om at jeg skal score flere mål enn i fjor. Det er et område jeg må jobbe med, sier midtbanespilleren til Nettavisen.

Henriksen, som er i søkelyset til flere utenlandske klubber, vet at det er viktig å levere mål som midtbanespiller om man skal bli lagt merke til.

- Internasjonalt er det et ekstremt viktig at man er målfarlig som midtbanespiller. Frank Lampard og Steven Gerrard er det klassiske eksempelet. De scorer massevis av mål fra sin posisjon, sier RBK-spilleren.

- Ikke noe press
Selv mener Henriksen at han ikke føler noe press når gjelder scoringer, men merker likevel at den første sesongen ga folk store forventninger.

- Når man treffer så godt som jeg gjorde den første sesongen, er det kanskje naturlig at folk forventer mer av meg, men jeg mener selv det bare er positivt. Det trigger meg, sier han.

I fjorårets sesong spilte Henriksen store perioder i en mer defensiv midtbanerolle etter salget av Annan. Nå mener han selv han er der han hører hjemme, i en mer offensiv midtbaneposisjon.

- Helt klart. Jeg liker å servere, og jeg liker å score mål. Nå har jeg kommet til en del muligheter de første kampene. Jeg håper det løsner etter hvert, sier RBK-talentet.

- Gjør det vanskelig
Og legger til når det gjelder fjorårets scoringsantall:

- Det kan jo hende motstanderlaget har blitt mer «obs» på meg etter jeg traff så godt som jeg gjorde. Det gjør det selvfølgelig mer vanskelig, sier Henriksen.

Selv om stortalentet tidligere nevnte Lampard og Gerrard, er det likevel Zinedine Zidane som står frem som det store forbildet.

- Han hadde alt. De egenskapene han hadde både på og utenfor fotballbanen er en fasit for hvordan jeg vil fremstå, sier Henriksen til Nettavisen.

- Må ha midtbanespillere som scorer
I år ligger mye av presset på skuldrene til Steffen Iversen og Rade Prica når det gjelder hvem som skal stå bak scoringene til RBK. Trener Jan Jönsson mener at det er viktig at også midtbanespillerne også trer frem som målscorere.

- Det er viktig at de kommer seg i scoringsposisjoner. Alle klubber må ha midtbanespillere som scorer mål, sier RBK-sjefen til Nettavisen.

Videre sier Jönsson at RBK ikke bør være avhengige av at Iversen og Prica scorer, selv om det per dags dato ikke har tegnet seg noen midtbanespillere i målprotokollen for året.

- Vi må jobbe med at spillerne kommer i avslutningsposisjon. Både Borek Dockal, Daniel Fredheim Holm og Henriksen er spillere som bør ha et visst antall mål per år, avslutter RBK-sjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere