RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Se på denne mannen, Liverpool!

I Bundesliga vokser superkeeperne på trær.

Gode og stabile keepere er mangelvare i en rekke klubber for tiden og flere storklubber har en ny sisteskanse høyt oppe på ønskelisten.

I Premier League har både Liverpools Simon Mignolet og Arsenals Wojciech Szczesny fått mye kjeft for sin innsats så langt denne sesongen.

Skal man tro skriveriene i engelsk presse, så er både Liverpool-manager Brendan Rogers og Arsenal-manager Arsène Wenger i markedet etter en ny keeper, men det å finne en som kan løse alle problemer er ikke lett.

Det er imidlertid ett sted og en liga der kvalitetskeeperen ser ut til å vokse på tre, nemlig i Tysklands Bundesliga. Verdens beste keeper, Manuel Neuer, holder selvsagt til der, men bak ham gror det også meget, meget godt.

- Kvalitet
Petter Bø Tosterud kommenterer Bundesliga for Eurosport og er helt enig i at det er en rekke kvalitetskeepere å finne hos de regjerende VM-mesterne.

- Det er riktig, i Tyskland er det kvalitetskeepere over hele fjøla. Det er også noen av disse som er koblet med andre klubber, sier han til Nettavisen.

Tosterud trekker spesielt fram en tidligere Manchester United-keeper, som han mener klubbene i England bør ta en ekstra titt på.

- Ron-Robert Zieler er en av ligaens beste keepere denne sesongen. Han har tidligere vært i United og ble lånt ut til Northampton, men fikk ikke spille der.

- Nå er han i den tyske landslagstroppen, legger han til.

BUNDESLIGA-EKSPERT: Petter Bø Tosterud.

Tosterud tror det ville vært mulig for klubber som Liverpool og Arsenal å friste Zieler til en overgang. Keeperen spiller i dag for Hannover 96.

- Hannover ønsker å forlenge og sikre seg denne godbiten av en keeper med videre. Men Hannover er ikke en gigantklubb. Lønningene er høyere i Premier League og det er fult mulig å få tilslag på Zieler, tror kommentatoren.

- Tresifret
Han trekker også fram en annen talentfull Bundesliga-keeper.

- Roman Bürki i Freiburg er en annen. Freiburg, den nye klubben til Mats Møller Dæhli, er en knøtteklubb, men de har en spennende keeper. Han er født i 1990, mens Zieler er født i 1989, så begge er i en fin alder.

- Begge disse er spillere det er mulig å kjøpe, hvis nok penger legges på bordet. For Zieler må de nok ut med tresifret millioner, mener Tosterud.

Finn ut hva Tosterud mener om Köln-keeper Timo Horn og hvilke andre Bundesliga-keepere han har sansen for i videovinduet øverst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere