RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Selg Adebayor

Foto: Reuters/Scanpix
Eksperter, publikum og en Arsenal-legende er samstemte i sin dom over spissen.

Flere og flere i og rundt Arsenal mener nå at det er på høy tid å bytte ut den togolesiske spissen Emmanuel Adebayor. Daily Mail-spaltist Neil Ashton hiver seg nå på bølgen.

- Hans innsats mot Manchester United i semifinalen i mesterligaen var skamfull. Det var noe uengasjerende ved ham. Han har en destruktiv holdning og innflytelse som ingen i Arsenal tjener på. De bør kvitte seg med ham, skriver han.

Også fansen har begynt å få nok av spissen som står bokført med 10 mål i serien denne sesongen. Han ble ikke akkurat møtt av øredøvende jubel da han kom inn for Theo Walcott etter 67 minutter av kampen mot Chelsea (1-4) søndag.

- Wenger har egentlig innsett dette og har aktivt forsøkt å selge ham til klubber i Europa, men ettersom han ikke hadde noen fullgod erstatter ble det ikke noe av salget, selv om det ikke hadde vært så vanskelige å finne en annen vel så god spiss», skriver Ashton.

- Alt handler om penger
Ashton underbygger sine argumenter rundt Adebayors holdninger fra et intervju som ble gjort i Togo sist sommer.

- Hvor viktig er penger for fotballspillere? Mange sier at det ikke handler om penger, men er det sant? Spurte journalisten.

- Det er ikke sant. Alt handler om penger. Da vi var unge spilte vi selvsagt fordi vi elsket spillet, men når du kommer til et visst nivå, som for eksempel å spille i mesterligaen, handler alt om penger. Hvis det ikke hadde vært for pengene ville jeg ikke spilt for Arsenal. Hadde det ikke vært for pengene tror jeg aldri jeg hadde havnet i Arsenal, svarte Adebayor pinlig ærlig.

Får støtte fra Dixon
Også Lee Dixon, Arsenal-backen med 628 kamper i London-klubben fra 1988 til 2002, har også begynt å få nok av Adebayor.

- Jeg er utrolig skuffet over det Emmanuel Adebayor har gjort i det siste. Spesielt i semifinalen mot Manchester United. Han har ikke den riktige holdningen. Han er ikke som Carlos Tevez eller Wayne Rooney, som gir alt hver eneste kamp de spiller. Han har det ikke i seg, og for meg virker det som han ikke har det som trengs til å levere varene på dette nivået uke etter uke, skriver Dixon i sin spalte i Timesonline.

- Dersom Milan fortsatt er interessert i ham, ville jeg latt ham gå og heller bruke pengene på nye spillerkjøp, skriver Dixon videre.

Milan har lenge vært ute etter kraftspissen og hadde, i følge rykter, hemmelige samtaler med togoleseren i fjor.

- Hent Yaya Touré
Øverst på ønskelisten til Dixon, er Barcelonas midtbaneanker Yaya Touré – bror til Arsenals Kolo Touré.

- Det er litt merkelig, for Wenger har hatt to av verdens aller beste spillere i den posisjonen i Patrick Vieira og Emmanuel Petit, men han har aldri erstattet disse to tilstrekkelig etter at Vieria dro, skriver den tidligere Arsenal-bautaen.

Også Petit mener det er på tide at Wenger nå henter noen etablerte spillere til klubben.

- Hvis han kan få til en god balanse mellom de unge spillerne og mer erfarne spillere vil han få den rette miksen, sier Petit til The Sun.

To serierunder før slutt ligger Arsenal i et lite vakuum på fjerdeplassen i den engelske toppserien – 10 poeng foran Aston Villa på femteplass og 11 poeng bak Chelsea på tredeplass.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere