RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Selges for 17 millioner

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Kun en medisinsk test unna Celtic.

Stefan Johansen (23) blir Celtic-spiller i løpet av tirsdagen dersom han passerer den medisinske sjekken. Godset får minst 17 milloner kroner for sin midtbanejuvel, skriver Drammens Tidende.

Skottene la inn et bud for noen dager siden, og mye tyder på at Godset nå har akseptert betingelsene. Etter hva Drammens Tidende erfarer er det snakk om en avtale verdt omlag 17 millioner kroner. Det vil gjøre Stefan Johansen til den dyreste spillereksporten i klubbens historie.

Overgangsbeløpet kan stige med ytterligere noen millioner dersom Johansen når et visst antall kamper i Celtic-drakten. Strømsgodset skal også ha sikret seg prosenter av et eventuelt videresalg.

Mandag kveld landet Stefan Johansen i Glasgow. Tirsdag skal han sluttføre forhandlingene om sin personlige kontrakt og gjennomføre den medisinske sjekken. Dersom undersøkelsen ikke byr på uventede problemer kan Stefan Johansen presenteres som Celtic-spiller i løpet av tirsdagen.

Finnmarkingen er enig med den skotske mesterklubben om en avtalelengde på 3 /1/2 år.

Fristes av Mesterligaen
I kveld vekslet Stefan Johansen et par ord med de mediene som hadde møtt frem på Glasgow Airport.

- Hvis alt går etter planen skal jeg gjennomføre den medisinske testen i morgen (tirsdag). Jeg er veldig fornøyd hvis det går i orden, sa Johansen til BBC Scotland.

Han innrømmet at jevnlig spill i Mesterligaen er en viktig årsak til at han ønsker å spille for Celtic.

- Det er åpenbart en veldig stor klubb. En stor attraksjon, sa Johansen.

Godset-trener Ronny Deila er glad for at Vardø-gutten får sjansen han drømmer om.

- Det har vært mye spekulasjoner, men nå ser det ut til at han skal videre og det er veldig fortjent. Jeg er stolt over å ha fått lov til å være med å utvikle en spiller som Stefan, sa Deila til Drammens Tidende mandag morgen.

Dialog mellom klubbene
Han tar dog et forbehold siden overgangen ikke er formelt spikret.

Drammens Tidende var mandag formiddag i kontakt med daglig leder Erik Espeseth og sportssjef Jostein Flo, men de vil si minst mulig om saken. Spillerens agent Tore Pedersen har ikke vært tilgjengelig for kommentarer.

- Det eneste Jostein (Flo) har bekreftet er at et er dialog mellom klubbene. Men vi kan ikke si noe om hvor i løypa vi er, uttaler Espeseth.

Både han og Flo befinner seg på Gulskogen. Forhandlingene foregår med andre ord per telefon.

Lennon bekrefter
Søndag bekreftet Celtic-manager Neil Lennon at de er i samtaler om kjøp av Godset-spilleren.

- Vi er i forhandlinger med en spiller, og vi drar hjemover for få fart på tingene. Vi har vært i samtaler med Johansens klubb og hans agent. Forhåpentligvis kan vi finne ut av ting i løpet av de nærmeste dagene, sa Lennon til Daily Mail.

Den skotske klubben har vært på treningsleir i Tyrkia den siste uken.

Ingen prosenter til Glimt
Ronny Deila hentet Stefan Johansen og Anders Ågnes Konradsen fra Bodø/Glimt foran 2011-sesongen. Sistnevnte ble solgt til franske Rennes for rundt 15 millioner kroner i januar i fjor, noe som er det meste Godset har fått for en spiller noen gang,

Men nå tyder alt på at Stefan Johansen slår rekorden til sin gamle lagkamerat.

23-åringens tidligere klubb Bodø/Glimt har ikke krav på prosenter av overgangsbeløpet, all den tid han gikk gratis til Godset. Drammenserne har kun betalt såkalt utdanningskompensasjon.

Gjennombrudd i 2012
Stefan Johansen spilte stort sett på rekruttlaget det første året i Godset, og ble først fast på laget etter Mohammed Abu forsvant sommeren 2012. Siden har ikke den elegante midtbanesentralen sett seg tilbake. Han har hatt en bemerkelsesverdig utvikling under Ronny Deilas vinger. I løpet av tre år har Johansen gått fra å slite benken i Bodø/Glimt til å bli en av Tippeligaens største attraksjoner.

Johansen hjalp Godset til seriesølv i 2012, noe som medførte at Rosenborg ville hente ham til Trondheim. Etter mye frem og tilbake valgte Johansen i stedet å forlenge kontrakten med Godset ut 2014. I fjor leverte han sin beste sesong så langt i karrieren.

Innholdsrikt 2013
Stefan Johansen imponerte under U 21-EM, der Norge tok en sensasjonell bronse. Og han debuterte på A-landslaget noen uker senere. Men det største høydepunktet var seriegullet med Strømsgodset. Johansen scoret ett av målene da Godset slo Haugesund 4-0 i seriefinalen.

I etterkant har Johansen blitt kåret til årets spiller i Tippeligaen av de fleste medier. Han fikk også Kniksen-prisen.

I lengre tid har Johansen blitt linket til en rekke utenlandske toppklubber. Nå tyder alt på at det er Celtic som vinner kampen om signaturen hans. Dersom overgangen går i orden blir Johansen den fjerde nordmannen som har spilt for Celtic. De tre andre er Thomas Rogne, Harald Martin Brattbakk og Vidar Riseth.

Les mer fra Drammens Tidende her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere