*Nettavisen* Sport.

- Selv de beste lagene har sine svakheter

Jesus Navas, Manchester Citys kvikke og innleggsivrige kantspiller. Foto: Suzanne Plunkett (Reuters / NTB scanpix)

Jesus Navas og Manchester City tror på seier mot Barcelona.

Denne uka sparker Champions League i gang sitt sluttspill. En av de mest spennende duellene, blir oppgjøret mellom Manchester City og Barcelona.

Barcelona har, sammen med Bayern München, dominert europeisk fotball de siste årene. Manchester City har som mål å overta den ledende rollen, og har økonomiske muskler til å lykkes.

Hittil har City mislyktes i Champions League. Manchester-laget har aldri vært i kvartfinalen i den gjeveste europacupen. Målet er selvsagt å gjøre noe med dette nå.

Altså må Barcelona slås ut.

- Selv de beste lagene har sine svakheter, og Barcelona sliter på dødballer imot og kontringer når de har mistet ballen i offensive posisjoner, sier Jesus Navas, den spanske landslagsvingen som City hentet fra Sevilla i fjor sommer.

Navas mener at det viktige for City er å spille slik laget pleier, samtidig som spillerne nyter anledningen.

- Vi må kjempe med Barcelona om ballen, for de er som best når de har den mye. Uten ballen kan de ikke skade oss.

Tidligere har Navas slått Barcelona med Sevilla. Så han vet at det er mulig også for Manchester City.

- Barcelona er fortsatt i live i alle turneringer, men spiller kanskje ikke like godt som for tre-fire år siden. Det er normalt. Konkurrentene studerer spillestilen din og finner et mottrekk til dine styrker. Syklusene i fotball varer ikke evig, sier Navas ifølge Daily Telegraph.

Lionel Messi scoret to av målene da Barcelona i helgen vant 6-0 mot Rayo Vallecano. Formen er det med andre ord lite å si på. Messi har nå klubbrekorden i Barcelona med 336 mål.

Manchester City håper å få viktige spillere som Sergio Agüero og Fernandinho tilbake fra skader. Sjansen er imidlertid liten, spesielt når det gjelder Agüero.

- Hvis det er en risiko, kommer de ikke til å spille. De må være 100 prosent friske. Vi vil snakke med legen og se hva som skjer. Etter min mening ser det vanskelig ut for Agüero, sier Manuel Pellegrini, Citys manager, ifølge The Guardian.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.