RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Selv med 5-0-seier venter det ingen hyllest

Tidligere landslagssjef Graham Taylor ber de engelske landslagsstjernene og Roy Hodgson legge vekk alle forventninger om rosende omtale i kjølvannet av torsdagens EM-kvalifiseringsmøte med San Marino.
Tidligere landslagssjef Graham Taylor ber de engelske landslagsstjernene og Roy Hodgson legge vekk alle forventninger om rosende omtale i kjølvannet av torsdagens EM-kvalifiseringsmøte med San Marino. Foto: John Walton (Pa Photos)
England møter San Marino.

Tidligere landslagssjef Graham Taylor ber de engelske landslagsstjernene legge vekk alle forventninger om rosende omtale i kjølvannet av torsdagens EM-kvalifiseringsmøte med San Marino.

Taylor tror nemlig ikke mannskapet til Roy Hodgson vil bli tilgodesett med skryt, uansett hvor store seierssifrene skulle vise seg å bli.

– Det viktigste når man spiller mot sånne lag, er at man er uhyre profesjonell på alle måter. Og du må akseptere at selv om du slår dem 5-0, venter det ingen hyllest, sier han.

70-åringen var selv landslagssjef da England møtte San Marino – og Norge – i kvalifiseringen til VM-sluttspillet i USA i 1994. Den gangen slo England lilleputtstaten henholdsvis 6-0 og 7-1 i de to kampene, men i stedet for klapp på skuldra fikk Taylor sparken etter det siste oppgjøret.

Årsaken var at England hadde mislyktes i å ta seg til VM.

208 på FIFA-rankingen

Den sistnevnte kampen vil for øvrig bli husket for det som fortsatt er tidenes raskeste mål i en VM-kvalifiseringskamp. Davide Gualtieri utnyttet en blemme av England-forsvarer Stuart Pearce og sendte San Marino i ledelsen allerede etter 8,3 sekunders spill.

Da San Marino og England møttes på ny i den forrige VM-kvalifiseringen, ble det igjen overkjøring. Engelskmennene scoret til sammen 13 mål på to kamper.

– Jeg kan ikke huske å ha fått mye ros i etterkant av det, sa landslagssjef Hodgson nylig.

På Det internasjonale fotballforbundets siste rankingliste deler San Marino 208.-plassen med Bhutan. Totalt 209 nasjoner er del av rangeringen. På de 24 årene San Marino har hatt eget landslag, har lilleputtstaten bare kunnet feire én eneste seier. Den kom mot Liechtenstein i 2004.

Backtrøbbel

Graham Taylor advarer landslagssjef Roy Hodgson mot å sende på banen et altfor B-preget mannskap torsdag.

– Jeg er ingen stor tilhenger av å gi spillere sjansen til å debutere bare fordi San Marino er motstander. Noen sier at sånne kamper er skapt for den slags. Nei, det er en kamp man først og fremst skal vinne, sier han.

England, som innledet VM-kvalifiseringen med 2-0-seier over Sveits, må uansett bruke minst en uerfaren forsvarsspiller torsdag. Flere av de heteste alternativene på høyre back er nemlig skadd.

Det kan bety at den 19 år gamle Arsenal-spilleren Calum Chambers får sjansen. Southamptons Nathaniel Clyne, også han umerittert i landslagssammenheng, er et annet alternativ.

England møter Estland søndag. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere