RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ser ikke Fotballkveld uansett

BLE HELTEN: Erling Knudtzon senket VIF, men skal han hjem og se det på TV? Nei, hevder han.
BLE HELTEN: Erling Knudtzon senket VIF, men skal han hjem og se det på TV? Nei, hevder han. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Erling Knudtzon senket Vålerenga, men skal ikke se seg selv på TV når han kommer hjem.

LILLESTRØM - VÅLERENGA 2-1:

ÅRÅSEN (Nettavisen): Lillestrøm sto med syv strake hjemmekamper mot Vålerenga uten seier før møtet søndag kveld.

Men der stoppet også den stygge rekken for de gulsvarte fra Romerike.

Endelig var det nemlig Kanarifansens tur til å juble for hjemmeseier i norsk fotballs største klassiker.

Kampen endte 2-1 til Lillestrøm, og det var Erling Knudtzon som ble matchvinner med sin 2-1-scoring 20 minutter før slutt, og hva er vel mer passende enn at en tidligere Lyn-spiller senker Vålerenga for Lillestrøm ...

Er det noe som blir husket på Åråsen, er det spillere som senker Vålerenga. Og nå kan Knudtzon gå til sengs vel vitende om at navnet hans for alltid vil stå i historiebøkene som en av spillerne som har klart nettopp det.

GOD KLEM: Erling Knudtzon omfavnes av Simen Kind Mikalsen. Venstrebacken hadde god grunn til å gi LSK-spissen en klem denne søndagskvelden.

- Jeg har scoret et par ganger mot Vålerenga før, men aldri blitt matchvinner. Det var veldig gøy å få oppleve det også, fantastisk deilig, sier matchvinneren til Nettavisen etter kampen.

- Ser ikke Fotballkveld
Knudtzon har lenge vært en omdiskutert spiller blant LSK-fansen, mye på grunn av lite effektivitet foran mål, men nå er trolig det meste glemt.

- Som spiss blir man målt på antall mål. Jeg har kommet til masse sjanser og spilt veldig bra, men jeg har ikke hatt den uttellingen jeg har ønsket. Det har vært tungt, innrømmer Knudtzon.

Men kritikken fra egne supportere hevder han å ikke ha fått med seg.

- Jeg vet ikke hva som er blitt sagt og skrevet. Jeg føler at jeg har støtte fra både spillere og trenere her, sier spissen.

- Det blir morsommere å se Fotballkveld etter en kamp som denne?

- Jeg ser ikke på Fotballkveld uansett, så det er ikke så farlig, avslutter han.

Vålerenga måtte altså spille kampen uten Tippeligaens toppscorer Vidar Örn Kjartansson, som soner karantene etter det røde kortet mot Sarpsborg.

Taktikeren Rekdal tok grep i fraværet av sin største profil, og mot Lillestrøm gikk bortelaget ut med en form for 3-5-2, med blant annet debutanten Max Jakob Bjørsvik i forsvaret. Morten Berre fikk ansvaret med å fylle tomrommet etter Kjartansson.

Rekdal var skuffet da han troppet opp i pressesonen etter kampen. Da fortalte VIF-sjefen at han satte pris på rammen rundt kampen, og to av Norges beste supportergrupper ga oppgjøret en ekstra dimensjon.

Tok oppgjør med LSK-supporter
Men det gikk ikke helt smertefritt for seg bak VIF-benken.

- Det er noen som alltid blir apekatter, og vi hadde en bak benken vår som gikk fullstendig amok, en fyr på 19-20 år som sannsynligvis ikke har hatt oppdragelse i det hele tatt, sier Rekdal til Nettavisen.

Vålerenga-treneren forteller at han valgte å snakke til personen som sjikanerte ham fra tribunen.

- Ja, jeg sa til ham: «Jeg skjønner at du er glad, men det går an å oppføre seg noenlunde i alle fall». Han roet seg ned etter det, sier Rekdal.

- Men jeg vil ikke bruke energi på det. Jeg synes det blir for dumt, og man begynner å lure når en 19-20-åring holder på slik. Men glem dette nå, maner Rekdal.

OPPGJØR: Kjetil Rekdal måtte irettesette en Lillestrøm-supporter under søndagens hatoppgjør.

- Små marginer
Om kampen oppsummerer Rekdal slik:

- Det er små marginer som skiller, slik er det alltid i disse kampene. Denne gangen var vi ikke smarte nok til å ta poeng, vi gjør noen viktige detaljer feil, slipper inn to lette mål og er ikke med fra start av. Det har litt med formasjon å gjøre, ut fra mannskapet som var tilgjengelig, og det fikk vi ikke til å fungerere som det skulle. Det tar jeg på min kappe, sier Rekdal til Nettavisen.

- Var det savnet av Kjartansson som ble avgjørende?

- Nei, vi har nok sjanser til å score mål. Vi har sluppet inn to mål når Vidar har spilt også. Vi slipper inn for mange mål og for lette mål, mener Rekdal.

Nå innser han at det blir hard kamp om plassene som gir europacupspill. 

- Det er ett poeng opp til Rosenborg på en plass som kan gi europacup, det er masse å spille om. Men nå fikk vi Lillestrøm og Viking ett poeng bak oss, og har på den måten fått to nye konkurrenter. Men vi har seks hjemmekamper og fire bortekamper igjen, og jeg tror vi har en fair sjanse til å knipe bronsemedaljen, sier Rekdal.

MATCHVINNEREN: Her har akkurat Erling Knudtzon senket Vålerenga og sikret seg evig heltestatus på Åråsen.

Som ett av få lyspunkter roser Rekdal Markus Brændsrød (18), som kom inn etter pause og gjorde en god kamp.

- Du vet aldri hva du får når du kaster innpå en unggutt her oppe, men han fikk seg en god opplevelse. Det er jeg veldig glad for, sier Rekdal.

En av kampens store spillere, Petter Vaagan Moen, beskriver kampen slik når han møter Nettavisen:

- Dette ble en nydelig aften!

Vaagan Moen var også mannen som startet scoringsballet. 18. minuttet ut i kampen bestemte nemlig hjemmelaget seg for å gi publikum en kandidat til sesongens vakreste Åråsen-angrep.

Vaagan Moen: - Skulle bare mangle
Moryke Fofana spilte en fantastisk langpasning over til Bjørn Helge Riise, og høyrebacken fant Petter Vaagan Moen med et presist innlegg. På bakre stolpe hadde Petter Vaagan Moen dratt seg fri, og Lillestrøms nummer 10 banket ballen i mål på hel volley på nydelig vis. Klanen bak målet kunne bare konstatere at det flotte angrepet hadde gitt rivalene føringen.

- Det er veldig bra spill av oss, vi spiller på få touch og god bevegelse. Jeg lurte stopperen og satte inn ballen, sier han til Nettavisen.

- Selve scoringa er ikke det vanskeligste, det er heller bevegelsen før, at jeg kommer meg fri. Men det er ålreit å treffe ballen også, selv om det bare skulle mangle, utdyper han.

Vaagan Moen hadde nok en stor sjanse fem minutter før pause, men skuddet fra fem meter skled av foten og traff aldri mål. På overtid av første omgang ble Fofana spilt nydelig fri av Simen Kind Mikalsen, men avslutningen gikk utenfor mål med en halvmeter.

KANONSCORING: Petter Vaagan Moen jubler sammen med Simen Kind Mikalsen og Moryke Fofana etter 1-0-scoringen på Åråsen søndag kveld.

Dermed gikk lagene til pause på 1-0 til Lillestrøm, og Vålerenga skal være glade for at det ikke så verre ut.

18-åring satte fyr på VIF
I pausen tok Rekdal nye grep, og gikk om fra fem bak til fem på midtbanen. Ut gikk midtstopperdebutanten Bjørsvik, og inn kom 95-modell Markus Brændsrød (18). Han hadde bare to innhopp fra før i Tippeligaen, men satte sitt preg på kampen med en gang.

Bare minuttet hadde gått da unggutten fikk ballen på høyresiden, fintet seg mellom to Lillestrøm-spillere og fant Morten Berre i boksen med et flott innlegg. Ringreven gjorde som han alltid har gjort, satte ballen i mål med en klønete manøver. Det var Berres 100. mål i Tippeligaen, og passende nok kom det mot Vålerengas største rivaler.

BERRE I 100: Her feirer den rutinerte VIF-spissen det runde tallet.


I etterkant av målet stormet deler av Klanen banen, mens VIF-trener Rekdal vinket dem tilbake fra sidelinjen.

Endelig for Knudtzon
Fem minutter etter scoringen fikk 8667 tilskuere se det de har sett så mange ganger før på Åråsen denne sesongen, nemlig en Erling Knudtzon som løper seg til store sjanser på grunn av sin enorme fart. Men som Åråsen-publikummet også har sett mange ganger denne sesongen, misbrukte han sjansen med en svak avslutning. Bedre ble det ikke da han satte ballen utenfor fra én meter 20 minutter før slutt.

Men så, i det 73. minutt, fikk LSK-spissen sin hevn. Petter Vaagan Moen ble spilt nydelig fri av Fofana på venstresiden, og Vaagan Moen fant Knudtzon umarkert på 10 meter. Derfra hadde han få problemer med å endelig få ballen i mål, og Kanarifansen ekspolderte.

Vålerenga jaktet utligning, men det klarte de ikke å skaffe. Dermed tok Lillestrøm sin første derbyseier på hjemmbane siden 2006.

Neste kamp for Lillestrøm spilles 24. august. Da venter et nedrykkstruet Sogndal til dyst på bortebane. Vålerenga møter Brann på Ullevaal stadion dagen i forveien.


LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere