- Sergio Agüero er en av verdens fem beste spillere

MÅLMASKIN: Sergio Agüero scorer og scorer og scorer, uansett hva motstanderen heter.

MÅLMASKIN: Sergio Agüero scorer og scorer og scorer, uansett hva motstanderen heter. Foto: (NTB scanpix)

Sergio Agüero, Sergio Agüero, Sergio Agüero!

04.12.14 08:14

SUNDERLAND - MAN. CITY 1-4:

Det snakkes mye om Cristiano Ronaldo og Lionel Messi. Det snakkes om Luis Suarez og Neymar, om Gareth Bale og James Rodriguez.

La oss snakke litt om Sergio Agüero også.

Onsdag spilte Sergio Agüero sin 20. kamp for Manchester City for sesongen. Han scoret også sitt 20. mål.

I Premier League har han 14 mål på 12 starter og to innhopp.

Sunderland-fansen applauderte faktisk Sergio Agüero av banen onsdag kveld.

- Jeg er imponert over Sunderland-fansen, som gjorde det. Jeg tror fansen kjøper billetter for å få se spillere som Sergio Agüero. Han jobber dessuten veldig hardt for laget, i tillegg til å score målene. Han er vår viktigste spiller, sier Pablo Zabaleta i et TV 2-sendt intervju etter kampen.

Citys manager, Manuel Pellegrini, støtter Zabaleta.

- Jeg synes han er blant verdens fem beste spillere. Han scorer ikke bare mål, men spiller også bra, sier Pellegrini ifølge Reuters.

Står mellom to mann

Sergio Agüero har altså scoret ett mål per kamp. Det er enormt imponerende tall, med tanke på at det ikke finnes noen enkle motstandere i Premier League. Alle kan slå alle, selv om de beste lagene naturlig nok gjør det oftere enn de nye lagene.

Mye tyder på at kampen om toppscorertittelen kun blir en kamp mellom Sergio Agüero og Diego Costa. Akkurat nå er det fordel Agüero, fordi han har scoret tre mål mer og fordi Costa er ute av spill på grunn av skade.

Det lå imidlertid ikke an til å bli en jubeldag for Sergio Agüero og Manchester City mot Sunderland.

Connor Wickham ga hjemmelaget ledelsen etter 19 minutters spill på Stadium of Light, og det var spørsmål om hvorvidt City-spillerne ville begynne å tenke på lagets dystre statistikk på denne banen.

Sunderland hadde faktisk slått City 1-0 i de fire siste møtene deres på Stadium of Light.


Sergio Agüero roet nervene bare et par minutter etter at Wickham hadde scoret, da den argentinske superspissen satte inn sitt 134. ligamål for sesongen etter framspill av Stevan Jovetic.

18 minutter senere var rollene byttet om: Sergio Agüero spilte fram Jovetic, som ga City ledelsen 2-1.

Hyllet kona

Da Pablo Zabaleta satte inn 3-1 ti minutter etter pause, var kampen punktert. Han markerte sin elegante scoring med å hente ballen ut av nettet og plassere den på magen.

- Som høyreback scorer jeg ikke mange mål, men denne avslutningen var fin. Jeg likte også feiringen min, ettersom min kone er gravid synes jeg det var en passende målfeiring, forteller argentineren.

Sergio Agüero ga seg heller ikke. Han økte til 4-1. Nummer 14.

- Jeg tror Sergio Agüero må være bekymret for meg nå som jeg har scoret mitt første mål for sesongen, men han har jo allerede 14 mål, smiler Zabaleta.

Spørsmålet er hvor Manchester City hadde vært uten Sergio Agüero.

Han scoret nylig alle tre målene da City vant 3-2 mot Bayern München i Champions League. Det holdt liv i håpet om avansement fra gruppespillet.

Han scoret begge målene i 2-2-kampen mot QPR. Han ble matchvinner i 1-0-seieren mot Manchester United. Og han scoret alle fire da City vant 4-1 mot Tottenham i oktober.

Alle disse målene har bidratt til viktige poeng, både i Champions League og i Premier League. Det er med andre ord mye takket være Sergio Agüero at Manchester City fortsatt henger brukbart med ubeseirede Chelsea i toppen av Premier League.

Avstanden opp er seks poeng.

Det kunne vært mer uten Sergio Agüero.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.