*Nettavisen* Sport.

- Settes det mål, kommer det krav

Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix

Rune Skarsfjord liker ikke at Roald Bruun-Hanssen snakker om gull.

BRANN - HAUGESUND 0-1:

BERGEN (Nettavisen): Det var i et intervju med VG fredag, at Branns daglige leder, Roald Bruun-Hanssen innrømte at neste års ambisjon er gull.

De ordene klinger godt i ørene på kravstore bergensere, som har vært misfornøyd med årets sesong.

Men gull er ikke et ord Brann-trener Rune Skarsfjord liker å snakke om.

- Alltid krav
- Jeg kommenterer ikke sitater personer har sagt til andre. Hvis Roald står ved siden av meg her, så skal jeg si noe om det, sier en litt irritert Brann-trener.

- Vi prøver alltid å vinne alle kamper. Setter man mål om prestasjoner, kommer det alltid krav om resultater, fortsetter Brann-treneren.

Brann er i skrivende stund 17 poeng bak Rosenborg med en kamp mer spilt. Dermed er det store hull å tette før neste sesong, skal rødtrøyene oppfylle kravet fra Bruun-Hanssen.

- Vi må ta store steg til neste sesong. Vi må forbedre oss og bli bedre over 30 kamper, forteller Skarsfjord.

- Feil laguttak
Denne sesongen ser ut til å bli verken fugl eller fisk for rødtrøyene. Skarsfjord har vært tilbakeholden med å snakke om medaljer som målsetting tidligere denne sesongen. Nå innrømmer han at det neppe blir europacup på Brann stadion neste år.

- Det gikk et tog i dag. Nå må vi vinne de fire siste kampene, konstaterer Skarsfjord til Nettavisen.

Og spesielt måten det skjedde på, irriterer treneren.

- Sånn som det så ut på banen i første omgang, så var det et feil laguttak, sier Rune Skarsfjord.

- Vi ser 23 støttepasninger i første omgang og mange andre forunderlige pasninger. Da blir det feil med Kristoffer Barmen, fortsetter treneren.

- Jeg forstår utspillet hans
Rune Skarsfjord tok nemlig ut et utradisjonelt lag. Branns spiss, Martin Pusic hadde nemlig karantene. Som vikar for østerrikeren valgte Skarsfjord midtbanespiller Kristoffer Barmen.

Trekket med Barmen som oppspillspunkt viste seg å fungere dårlig.

- Det er veldig vanskelig å sette fingeren på noe. Vi sliter fra begynnelsen av kampen og vi sliter i etableringsfasen. Det spillet har satt godt i de siste kampene, forteller Barmen til Nettavisen

Hovedpersonen selv mener, i likhet med Skarsfjord, at laguttaket var feil.

- Jeg forstår utspillet hans. De står høyt noe som skaper mye bakrom. Det klarer vi ikke å utnytte, fortsetter midtbanespilleren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Marit Hommedal/scanpix

Fortjent seier til Haugesund
Det var en sjansefattig førsteomgang og publikum måtte vente til det var spilt 77 minutter før kampen endelig skulle eksplodere.

Haugesund kontret nemlig på et tamt hjemmelag. Joachim Våge Nilsen stormet framover på Branns halvdel, og slo en strøken gjennomstikker til Christian Gytkjær. Alene med Piotr Leciejewski i Branns mål kunne spissen sette sitt tiende mål for sesongen.

Brann fikk en kjempesjanse på slutten av kampen. Erdin Demir slo et innlegg inn i boksen. Etter mye klabb og babb fikk Bård Finne avsluttet, men et Haugesund-ben blokkerte skuddet.

Dermed kunne Haugesund ta med seg tre poeng hjem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.