RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SENT, MEN GODT: Jone Samuelsen under fotballandslagets trening på Stade de France i Paris mandag. Norge møter Frankrike i privatlandskamp i fotball tirsdag kveld.
SENT, MEN GODT: Jone Samuelsen under fotballandslagets trening på Stade de France i Paris mandag. Norge møter Frankrike i privatlandskamp i fotball tirsdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

- Sier noe om tilfeldighetene i fotball

Jone Samuelsen måtte vente lenge på sin første A-landslagssjanse. Da den først kom, ville han ikke la den gå til spille.

Dagen etter at han spilte 90 minutter i Odds borteseier mot Start var det ikke snakk om å nøye seg med restitusjon. Han var med for fullt i den timelange treningsøkta på Stade de France mandag.

– Jeg har egentlig ventet på at Jone skulle komme opp på dette nivået. Sist jeg hadde ham med i en tropp var i en juleturnering for U21-landslaget i Qatar. Vi spilte 1-1 mot Brasil, og Jone scoret målet, sa Per-Mathias Høgmo da han fikk spørsmål om 29-åringen.

– Det er gledelig å se at en spiller kan ta et steg opp såpass langt ut i karrieren. Jeg spurte ham i dag om årsaken til at han er kommet på et enda høyere nivå, og han svarte at det er måten Odd har jobbet på i det siste, med høyt press, intensitet i spillet og samhandling som har gjort at han har utviklet seg, fortsatte landslagssjefen.

– Det sier noe om hvor viktige rammebetingelsene er, og det sier noe om tilfeldighetene som kan rå i en lang fotballkarriere.

Mens Samuelsen ikke var til å stoppe, tok André Danielsen det rolig på sin første A-landslagstrening. Han spilte 90 minutter for Viking søndag.

Morten Gamst Pedersen, som sliter med en liten skade og er usikker mot Frankrike, tok det også med ro. Det gjorde også Tom Høgli, som har litt sår hals. Det skal ikke være noen fare med venstrebackens deltakelse i kampen tirsdag.

Høgmo gjorde noen formasjonsrelaterte øvelser under treningen, men han viste aldri entydig fram laget.

Sannsynlig norsk lag (4-4-2): Ørjan H. Nyland – Martin Linnes, Håvard Nordtveit, Brede Hangeland, Tom Høgli – Stefan Johansen, Alexander Tettey, Ruben Yttergård Jenssen, Mats Møller Dæhli – Joshua King, Tarik Elyounoussi. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere