RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

- Signerte 27. juni

Sist oppdatert:
Det er snart en måned siden Jan Jönsson ble klar for Rosenborg. Mandag kom bekreftelsen

TRONDHEIM/OSLO (Nettavisen): Etter et halvt år med spekulasjoner, bekrefter Rosenborg mandag at Jan Jönsson er klubbens nye trener. Han overtar etter Nils Arne Eggen 1. januar 2011.

- Det er vi veldig godt fornøyd med. Vi har jobbet lenge med prosessen med å ansette ny trener i Rosenborg, og nå har vi endelig kommet i mål med å få signaturen til Jan Jönsson. Vi kan bekrefte at vi har oppnådd det vi var på jakt etter, nemlig å få en langsiktig løsning på trenerspørsmålet. Vi har oppnådd en fireårskontrakt med Jan Jönsson som starter fra 1. januar 2011, sier styreleder Terje Svendsen til RBK.no.

Overfor Nettavisen bekrefter Svendsen at alle formaliteter har vært på plass i en måned allerede.

- Kontrakten ble signert 27. juni. Da hadde vi et heldagsmøte i København, der vi ble enige om alt, sier Svendsen.

På møtet presiserte Svendsen at Jönsson må bygge videre på det sportslige fundamentet Erik Hamrén bygde.

Les også: - Jönsson er ferdig med sin oppgave

Lærte av Hamrén-saken
At det er en fireårskontrakt Jan Jönsson har signert, kommer blant annet som en konsekvens av måten Erik Hamrén forsvant på etter mindre enn to år i klubben.

- Hamrén-saken påvirket både kontraktslengden og en del andre elementer i kontrakten, bekrefter Svendsen, uten å ville utdype hva de andre elementene består i.

At Jönsson tar med seg hele familien og flytter til Trondheim, var også et viktig element.

Erik Hamréns familie ble boende i Sverige, og den nåværende svenske landslagssjefen la aldri skjul på at han til tider savnet sine nærmeste.

- Blåser i når han signerte
At Jönsson signerte RBK-kontrakten allerede 27. juni, er ikke noe Stabæk hisser seg opp over.

- Terje Svendsen har vært ryddig i denne prosessen. Akkurat når kontrakten ble signert, blåser jeg i, sier Stabæks styreleder Einar Schultz til Nettavisen.

- Vi har ingenting å utsette på Rosenborg. Utover det har jeg ikke lyst til å gå inn på detaljer i det som har vært en lang prosess. Nå er vi ferdig med det, og har fokus på å finne Stabæks nye trener. Vi venter på noen avklaringer, men ønsker ikke å stresse, sier Schultz.

Jönsson: - Bra og naturlig
Ikke overraskende er Jan Jönsson selv fornøyd med klubbvalget.

- Etter hvert som jeg har blitt kjent med ledelsen, hørt på historikken og ikke minst framtidsvisjonene i Rosenborg, så har det føltes veldig sterkt at nå var det bra og naturlig å gå inn i dette, sier Jönsson til RBK.no.

- Jeg følte denne vinteren at tiden kanskje var moden, at dette skulle være siste året i Stabæk. Jeg kjente at det var på tide med noe nytt, og da har det vært noen tilbud. Men dette er det definitivt mest spennende i skandinavisk målestokk, og også utenfor Skandinavia står tilbudet seg veldig godt, sier han til RBK.no.

- En av Skandinavias beste
Slik kommenterer sportslig leder Erik Hoftun i Rosenborg ansettelsen overfor RBK.no:

- Vi er veldig fornøyde med å kunne presentere Jan Jönsson som vår nye trener fra januar 2010. Vi har hentet en av Skandinavias beste trenere, og mener han er den rette til å ta vare på det som er bra i klubben og til å ta oss videre. Han er en meget dyktig trener og en sterk leder. Han ønsker å spille offensiv og angrepsvillig fotball

- Det har vært en utrolig lang prosess, og det skal bli godt å slippe spørsmål fra pressen om hvem og når. Jeg tror denne avklaringen er godt for alle i Rosenborg, for Jan Jönsson selv og også Stabæk, sier Hoftun, som bekrefter at Jönsson hele tiden har vært RBKs førstevalg.

Hvem som blir med i teamet rundt Jönsson er ennå uklart.

- Det blir det Erik Hoftuns jobb å finne ut av. Men det ligger ingen føringer i kontrakten som er inngått med Jönsson, sier Terje Svendsen til Nettavisen.

Jan Jönsson kom til Stabæk i 2005, og har hatt stor suksess med bærumsklubben. I 2008 ledet han klubben til seriegull.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere