RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Skjermdump/TV 2 Sumo

- Sikker på at jeg treffer ballen først

Sist oppdatert:
Rade Prica hadde to forklaringer på det omdiskuterte målet i kampen mot Vålerenga.

RBK - VÅLERENGA 3-0:

LERKENDAL (Nettavisen): Med en sulten Rade Prica på topp sendte Rosenborg et lite skremselsskudd mot Molde og Strømsgodset i den tette gullkampen søndag vkeld.

Tomålsscoreren smilte bredt etter kampen mot oslolaget på Lerkendal.

- Det føles veldig bra. En skikkelig deilig seier for oss. Nå er vi oppe på normalt nivå. Vi kjører over Vålerenga, sier den svenske RBK-spissen til Nettavisen.

Usikker Prica
Ett av målene til spissen ble riktignok kraftig diskutert i etterkant. Prica var selv usikker, men sier til Nettavisen at det var riktig av dommeren å dømme mål.

- Det var en løs pasning fra Andreas (Nordvik) som jeg snapper opp. Jeg er sikker på at jeg treffer ballen først før den triller i mål, sier Prica om situasjonen.

Overfor TV 2 erkjenner imidlertid den noe usikre spissen at det ikke burde vært scoring og at dommer Svein Erik Edvartsen burde annullert 2-0-scoringen.

- Ja, dommeren kunne blåst frispark der. Jeg gikk tøft inn med knottene og det kjentes også slik ut. Han burde nok ha blåst. Det må jeg innrømme, sier Prica.

Svensken, som til vanlig er vant til å bøtte inn mål, har i år vært uvanlig blek foran mål denne sesongen.

- Jeg har ikke vært helt på topp, og jeg har ikke hatt den uttellingen jeg ønsker. Det har vært mye snakk om det. Det er rett og slett for dårlig, sier spissen.

- Best i landet
En annen mann som var strålende fornøyd med å se Prica tilbake i målprotokollen var RBK-sjef Jan Jönsson.

- Det er fantastisk å se. Det har vi savnet. Når han er på det nivået er han uten tvil den beste spissen i landet, sier Jönsson fornøyd.

Per dags dato har ikke Prica skrevet under ny kontrakt med Rosenborg, og det ser akkurat nå ut som at han forlater Trondheim etter sesongen.

Jönsson har likevel ikke gitt opp håpet om å beholde kraftspissen.

- Jeg ser gjerne at han blir værende. Han er en mann alle kunne tenkt seg å ha i laget, sier Jönsson.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Frisparkperle
Etter 2-0 til pause var det et lite angrepsvillig Rosenborg-lag som kom ut på banen i andre omgang.

Heldigvis for RBK-publikummet ga unggutten Ole Kristian Sælnes alle sammen valuta for pengene da han lekkert plasserte et direkte frispark oppe i hjørnet på tampen.

- For å være helt ærlig så var det skikkelig fint, sier Sælnes overbevisende.

For når den faste frisparktakeren Borek Dockal var ute, så øynet Sælnes muligheten.

- Jeg ble glad når jeg så John (Chibuike) ble felt. Da tenkte jeg at nå får jeg endelig sjansen, og det gikk jo riktig så bra, sier Sælnes.

For Sælnes selv var det ingen overraskelse at ballen gikk i mål.

- Jeg står mye igjen på trening, og jeg treffer ofte. Jeg har alltid tatt frispark opp igjennom årene. Det var skikkelig deilig å se den gå inn i kamp, sier Sælnes.

- Ikke smart gjort
Vålerenga fikk Pape Diamanka utvist mot slutten i første omgang, og trener Martin Andresen var ikke spesielt imponert over måten det skjedde på.

- Det er ikke noe poeng å ta opp ballen der. Det er ikke smart gjort. Han gir dommeren muligheten til å gi ham det gule kortet, sier Andresen.

Etter utvisningen mente Andresen at det ble vanskelig for hans lag å ta poeng på Lerkendal.

- Med to mål imot og utvisning før pause blir det ingen enkel oppgave. Vi går ut i annenomgang for å gjøre vårt beste, men det blir veldig tungt, sier VIF-sjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere