RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sikker på at vi får en storsignering

Foto: Montasje NTB scanpix
Sist oppdatert:
Her er supporternes tips før «Deadline day».

Deadline day nærmer seg med stormskritt, og det er mye som rører seg på overgangsmarkedet.

Nettavisen har fulgt ryktebørsen direkte i flere uker allerede, og er fortsatt i gang inne i vårt eget livestudio.

De fleste supportere spør seg nå samme spørsmål:

Hva skjer med favorittklubben i de siste timene før overgangsvinduet stenger? Kjøper vi noen? Selger vi noen?

Vi tok derfor en ringerunde rundt til norske supporterledere for flere av de største klubbene i Premier League.

Vidar Edell, leder for Tottenhams venner :

- Hvilke nye spillere trenger Tottenham?

- Vi trenger ikke nye spillere. Tottenham har plenty av spillere og får også en del tilbake fra skade. Da har vi over 20 stykk som jeg vil kalle førstelagsspillere.

- Hvilken posisjon er aktuell dersom Tottenham skal hente noen?

- Dersom jeg si noen posisjoner, må det være venstreback og spiss. På backen har vi litt for dårlig backup, så det kunne vært aktuelt. På spissplass forsvinner Jermain Defoe, så en tredje spiss vil være aktuelt. Jeg kunne kanskje tenkt meg Dimitar Berbatov tilbake. Han er ikke en spiller å bygge laget rundt, men kan prestere godt i 1-2 sesonger. På sitt beste er han suveren, og jeg tror han vil passe bra når Tottenham skal spille europacuper.

- Hva tror du om spillere ut? Étienne Capoue og Lewis Holtby kobles bort.

- Det er logisk å la Capoue og Holtby forsvinne. Vi har utrolig mange spillere i de sentrale posisjonene.

- Hva er ditt tabelltips for Tottenham når fire måneder gjenstår?

- Mitt råtips må være topp fire. Det er det jeg har sagt hele sesongen. Liverpool og Manchester United blir nok de tøffeste utfordrerne om fjerdeplassen.

Torbjørn Flatin, en av to stiftere av Liverpools skandinaviske supporterklubb:

- Hva trenger Liverpool?

- Det ligger i korta at Brendan Rodgers ønsker en kant som kan score mål, i tillegg til en sentral midtbanespiller. Fansen kan nok tenke seg en back også, men Rodgers har gitt signaler om at dette er mindre aktuelt. Kanskje det kommer et lån i så fall, men jeg tviler.

- Noen navn?

- Det ser jo veldig ut som om Konoplyanka kommer nå, og jeg tror det kommer en sentral midtbanespiller også.

- Hva synes du om Konoplyanka?

- Han er en bra spiller. Han er en vi liker, med teknikk og fart. En ordentlig fotballspiller. Supporterne mener nok at han kanskje ikke er den spillertypen vi trenger aller mest, men absolutt en god signering. Det er likevel tydelig at Rodgers ønsker flere målscorere. Selv om vi har bra spillere på flankene er det Suarez og Sturridge som scorer, så det er lurt med målscorende vinger.

- Hva tenker du rundt Salah-overgangen som gikk i vasken?

- Angående Salah er det aldri gøy å miste en spiller, men han ligner Konoplyanka. Konoplyanka er nok litt mer en playmaker enn Salah, mens Salah har enda mer fart. Det er mye som har gått i vasken, så det hadde vært gøy med en storsignering nå.

- Du nevnte den sentrale midtbanen. Hva tror du er aktuelt der?

- Jeg tror det kan komme et lån på sentral midtbane. Det kan hende at man venter til sommeren med å handle på permanent basis. Jeg tviler på byttehandelen mellom Inler og Agger. Det er viktig å holde posisjonen med tanke på Champions League-spill, så jeg ser ikke for meg at Liverpool selger noen av dem som utgjør hovedtroppen på 15-16 mann.

- Hva er ditt tips til posisjon til slutt for Liverpool?

- Jeg tror vi har god sjanse på 4.plassen. Chelsea og City vil komme til å kjempe om gullet. Arsenal vil nok klare tredjeplassen. Jeg mener vi har en god sjanse til å holde United bak oss. Vi har seks poeng å gå på og en mil bedre målforskjell.

Chelsea-fansens daglige leder i Norge, Vidar Helseth:

- Først. Hva tenker du om overgangene Matic og Salah?

- De er spennende signeringer begge to. Matic har nok bevist mest så langt, og det knytter seg størst forventninger til han. Jeg er likevel litt undrende til kjøpene. Chelsea er ikke en klubb som trenger å handle, selv om begge to kan vise seg å være gode signeringer.

- Hvilke flere spillere kan du tenke deg inn?

- Jeg har egentlig ikke forventninger og forhåpninger om flere spillere. Chelsea trenger helst en spiss, dersom jeg må si noe, men her ønsker jeg ikke noen ny spiller. Den posisjonen tilhører Lukaku fram til han har bevist det motsatte.

- Diego Costa har vært koblet til Chelsea. Er han en du ønsker?

- Jeg ønsker ikke en kjøpeklubb som bare kjøper de største stjernene, så i utgangspunktet er jeg ikke spesielt positiv. Men så klart: Kommer han, så vil jeg juble for hvert eneste mål han scorer og støtte ham fullt ut.

- Luke Shaw har også vært nevnt?

- Luke Shaw er spennende, selv om han er litt usikker. Han er fremdeles ung. Også her hadde jeg håpet vi satset på de vi hadde. Ryan Bertrand burde fått sjansen, men er nå leid ut og har tydeligvis ikke noen fremtid i klubben. Da synes jeg Shaw er spennende som erstatter for Cole.

- Tror du det kommer noen salg fra Chelsea?

- Alt som skjer i Chelsea er overraskende om dagen. Jeg forventer ikke salg, men blir heller ikke overrasket. Spesielt spissplassen kan det nok bli salg på, og da tenker jeg mest på Demba Ba.

- Hvordan tror du Premier League ender i år?

- Det står mellom City og Chelsea. Det er åpenbart at jeg håper på Chelsea, men City virker veldig sterke. Jeg tipper 60/40 i favør City.

Bård Skaar Viken, leder i Manchester United Supporters' Club Scandinavia:

- Først av alt, en kommentar til kjøpet av Mata?

- Mata er en suveren forsterkning i januar. Jeg kunne faktisk ikke forventet eller ønsket meg noe bedre. Man kunne se det allerede mot Cardiff (på tirsdag) at han kom inn og løftet laget.

- Tror du det kommer flere signeringer? Kroos er jo sterkt koblet til klubben.

- Jeg er tvilende til flere signeringer. Jeg tror det kun blir kjøpt noen hvis rett spiller er tilgjengelig. Jeg tror ikke Kroos kommer. Mitt tips er at det i så fall blir en midtstopper. Og da er råtipset mitt Ezequiel Garay. Han har vært koblet til oss i halvannet år snart og må vel gå lei av at overgangen aldri skjer.

- Tror du Moyes har fått en bunnløs pengesekk eller må man fremdeles tenke økonomi i United?

- Spillerens tilgjengelighet har nok mest å si. Jeg tror United blar opp dersom de finner den rette spilleren, sånn som Mata. Det er to sider av den saken: Heldigvis er Glazer-familien villig til å betale store summer for spillere som løfter United. Likevel, på den andre siden tror jeg dessverre også de er såpass kyniske at de ser på det kommersielle potensialet i forsterkningene, som inntekter av draktsalg og så videre. De ønsker spillere som gjør at de genererer mer inntekter raskt.

- Venstrebacken har vært hyppig nevnt som et sted United vil forsterke?

- Ja, Luke Shaw er et valg for fremtiden. Personlig synes jeg han er veldig spennende og jeg er fornøyd med det valget om vi kjøper han. Evra havner stadig oftere i situasjoner som skaper mål i mot. Shaw er mer spennende enn for eksempel Fabio Coentrao. Manchester United kan ikke belage seg på å handle «backups» fra topplagene. Og Coentrao er backup hos Real Madrid.

- Hvor tror du United ender i årets Premier League?

- Jeg tror vi blir nummer tre. Jeg så på kampprogrammet til Arsenal, spesielt i mars og tror vi tar de igjen der. Liverpool skal vi nok klare ganske greit. Det er viktig å være litt optimist.

Leder i Arsenal Norway, Bjørn Furuheim:

- Hva tenker du om Arsenal og overgangsvinduet januar 2014?

- Jeg synes Wenger virker lur. Han er ute og avkrefter alt som dukker opp, men jeg er sikker på at de er på utkikk etter en offensiv spiller. Wenger gjør det nok mest for å holde andre klubber, som Chelsea, unna. Da slipper vi at de byr over oss og tilbyr mye mer i lønn enn det vi gjør. Jeg tipper vi signerer én spiller: Julian Draxler. Kanskje er det som med Podolski, at avtalen gjøres i januar, men spilleren kommer til sommeren. Jeg både håper og tror likevel at han kommer nå i januar. Kanskje blir det som i august, hvor vi får en storsignering å Deadline Day, da Mesut Özil kom.

- Det er vel spissplassen mange ønsker seg en ny spiller i Arsenal?

- Ja, vi mangler litt offensiv kraft. Om Olivier Giroud blir skadet, og med Theo Walcott allerede ute, sliter vi. Jeg tror Draxler signeres og at han blir omgjort til spiss, litt sånn som skjedde med Robin van Persie i sin tid.

- Hva tror du om resten av Premier League-sesongen?

- Uten skader og suspensjoner tror jeg vi kan kjempe helt i toppen. Sett bort ifra tirsdagens kamp mot Southampton er formen god, og klarer vi å holde den skal vi være med å kjempe helt inn. Man må ha litt flaks, og februar blir avgjørende, med Liverpool borte, Manchester United hjemme, Liverpool i FA-cupen og Bayern Munchen i Champions League. Likevel, med litt hell tror jeg vi kan vinne serien. City og Chelsea blir tøffe. Liverpool spiller bra og kan være skumle. United er for langt bak til å havne topp tre.

Tor Sønsteby, leder av Manchester Citys norske supporterklubb:

- Hva tenker du om City på overgangsmarkedet de siste timene frem mot overgangsfristen?

- Vi har vært rolige så langt, og jeg tror ikke vi kommer til å handle noen. Det at Stevan Jovetic har kommet tilbake er bonusen vår i januar.

- Så rolige som City er dette vinduet, begynner eierne å tenke Financial Fair Play eller er bare troppen rett og slett sterk nok?

- Det er klart de tenker Financial Fair Play. Økonomien må på plass. Troppen i seg selv er ikke sterk nok til å vinne Champions League, men det er ikke planen før til neste år. Med den troppen vi har nå vinner vi Premier League og Ligacupen. Det får være godt nok.

- Ja, dere vinner ligaen i år?

- Som sagt, ligaen og ligacupen. Alt annet vil bli en bonus.

P.S: Husk at du kan følge deadline day i Nettavisens livestudio.

LES OGSÅ:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere