RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Siste sesong i Stabæk

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
Veigar Páll Gunnarsson ser frem til nye utfordringer.

NADDERUD (Nettavisen): Etter 97 seriekamper og 48 mål for Stabæk har Veigar Páll Gunnarsson (28) begynt å tenke fremover. Og fremtiden ligger ikke i Stabæk, skal man tro storscoreren.

- Jeg håper inderlig dette blir min siste sesong i Stabæk. Målet er å spille i utlandet neste år.

- Tyskland er det jeg tenker mest på. Jeg har hørt veldig mye bra om tyske klubber, og de skal også være flinke til å ta vare på deg og familien utenfor banen. Tysk fotball er vel også blant topp fireligaene i Europa, sier den populære islendingen til Nettavisen.

Vinn-vinn
Gunnarsson er ikke redd for at utspillet skal skape furore på Nadderud. Tvert imot.

- Hvis jeg gjør det bra og blir solgt får klubben en pen slump penger for meg, mens jeg får forsøke meg i utlandet. Alle blir happy-happy, smiler mannen med det laveste tyngdepunktet i Tippeligaen.

Faktisk så hadde Stabæk-spissen akkurat dette scenarioet i bakhodet da han skrev under en ny kontrakt med Bærums-laget sommeren 2006.

- Det er en fin kontrakt som jeg er fornøyd med, og kom som følge av at jeg trivdes her. Da syntes jeg det også kunne være greit at de fikk noe tilbake for meg hvis jeg skulle gå til en ny klubb.

Kontrakt ut 2009
Páll Gunnarsson skrev under en kontrakt som varer ut 2009-sesongen, men så lenge akter han ikke å bli på Nadderud, noe han også har gitt omgivelsene klar beskjed om. Faktum var at han allerede våren 2006 hadde begynt å påkalle seg interesse fra flere utenlandske klubber, men den daværende 26-åringen fikk den store skjelven da utenlandske agenter begynte å ta turen til Bærum.

- Det kom fire klubber fra Premier League og så på meg, samt noen fra Italia. Jeg ble stresset, og presterte dårlig, innrømmer den islandske landslagsspilleren.

Dermed kjølnet interessen, og kort tid etterpå skrev han under ny kontrakt for Stabæk. Han håper at det samme ikke skjer igjen, men innrømmer at interessen ikke er på sitt største akkurat nå etter en middels start på sesongen.

- Akkurat nå kjenner jeg ikke til noen interesse, og starten på sesongen har nok vært litt dårligere enn forventet.

- Samtidig har jeg alltid pleid å bruke litt tid på å komme i gang, og i fjor hadde jeg vel bare en assist etter tre serierunder.

Etterlyser assistgodkjenning
Tallene viser faktisk at fjorårets servitør i Tippeligaen ikke hadde noen målgivende pasninger etter tre serierunder, men han scoret i alle fall to mål mot Rosenborg i den tredje serierunden. Selv er han likevel mest opptatt av å beholde tittelen som assistkonge (13 målgivende i fjor ifølge TV 2, 17 ifølge VG) i Tippeligaen, og kan ikke dy seg fra å komme med en liten appell.

- Jeg har lyst til å beholde den tittelen, og jeg står med en assist mot Bodø/Glimt så langt. Men kan noen fortelle meg hvorfor jeg ikke har fått kreditert målgivende på forspillet til Christian Kellers 3-1-scoring mot Lillestrøm, spør en undrende Veigar Páll Gunnarsson.

Nettavisen dekket kampen og har også sett situasjonen i reprise, og gir i alle fall Stabæk-spissen rett i at han er siste Stabæk-spiller på ballen før Keller dytter den over målstreken, så får det bli opp til de forskjellige redaksjoner å avgjøre hvorvidt de mener det bør registreres som en assist eller ikke. Oppfordringen er herved sendt, med følgende definisjonen hentet fra Wikipedia: En assist gis til den spilleren som «skaffet sjansen som en medspiller scoret på».

Jönsson tror på tysk suksess
Om Páll Gunnarsson blir målkonge eller ikke, vil det utvilsomt bli et stort tap for Stabæk når han forlater Nadderud. I alle fall på kort sikt.

- Men på lengre sikt er det også verdifullt for Stabæk at vi selger spillere til utlandet, og det kan være viktig å ta med seg når vi forhandler med spillere senere.

- Jeg skulle gjerne se at noen får sjansen i utlandet, og gjerne da Veigar. Han var god i 2005, bedre i 2006, og i 2007 var han veldig bra. Han har også blitt hurtigere i tankene sine, og ikke minst på løp over kortere og lengre distanse. Han er dyktig til å skjerme ballen, og har en bra teknikk, og jeg synes ikke tysk fotball virker urealistisk, skryter Stabæk-trener Jan Jönsson overfor Nettavisen.

Nannskog med advarsel
Daniel Nannskog er lei seg for kollegaens ønske om nye utfordringer, men understreker at han selvsagt forstår Gunnarssons ønske om nye utfordringer. Men han gir streng beskjed om at han ikke får dra med det samme.

- Han kan vente til jeg er ferdig med karrieren min, da kan han prøve seg et nytt sted, flirer storscoreren.

- Jeg hadde gjerne sett at Daniel ble med meg til en ny klubb, jeg, kontrer islendingen, som likevel ikke er bekymret.

- Hvis jeg drar, så er jeg sikker på at de klarer å hente inn en spiller som er lik meg i stilen, uten at han trenger å koste for mye. Bare se hva man har fått inn så langt: Jon Inge (Høiland), Somen (Tchoyi), Johan (Andersson), Alan (-zinho), Christian (Keller), Daniel (Nannskog) og jeg har til sammen kostet mindre enn hva en vanlig, grei Tippeliga-spiller koster i våre dager, minner Páll Gunnarsson om.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere