RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Siste sjanse for La Manga

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/SCANPIX
Sist oppdatert:
Først ble La Manga Club slått konkurs. Nå kan norske lag forsvinne.

Flere norske Tippeliga-spillere og -trenere har de siste par årene overfor Nettavisen gitt uttrykk for en stigende misnøye med treningsoppholdet på La Manga Club. Skuffende kvalitet på trenings- og spesielt kampbanene, samt ensformig og kjedelig mat, har vært noen av hovedinnvendingene mot sesongforberedelsene på spanskekysten.

- Bedre i Nordlandshallen
Nå gir Bodø/Glimt beskjed om at årets treningstur til La Manga blir siste sjanse for treningsmetropolen.

- Hadde ikke NFF betalt oppholdet, hadde vi dratt et annet sted. Banene er altfor dårlig, og det er baneforholdene som er alfa omega for oss, sier Kåre Ingebrigtsen til Nettavisen.

- Treningsforholdene er faktisk bedre i Nordlandshallen enn de var der nede, fortsetter Glimt-treneren.

- Siste sjanse
Bodø/Glimt brukte god tid før de bestemte seg for å reise til La Manga også i 2009. Etter å ha fått forandret treningsoppholdet fra slutten av januar til midten av februar besluttet bodøværingene at de skulle vende nesene sørover også i neste sesongoppkjøring – men det kan bli siste gang så skjer.

- Det er kun én grunn til at vi reiser nedover, og det er for å trene. Dette er siste sjanse for La Manga. Blir ikke forholdene bedre, så drar vi ikke dit, innrømmer Ingebrigtsen.

- Skal La Manga brukes videre, så må det brukes ressurser på de banene som er der, eventuelt må det bygges nye baner, er 43-åringens klare krav.

Har du det som trengs for å vinne serien? Prøv ManagerLeague!

Ubekymret over kollapsen
Bodø/Glimts populære trener understreker at uttalelsene er helt uavhengige av La Manga Clubs økonomiske problemer. Forrige uke kunne Nettavisen avsløre at ferie- og treningsstedet er ”teknisk konkurs”, men Ingebrigtsen er ikke bekymret for at det skal bidra til ytterligere problemer på den spanske østkysten.

- Nei, jeg regner med at Norges Fotballforbund har kontroll på økonomien. Jeg er dessuten fornøyd med opplegget der nede, og synes det er mange gode lag som kommer nedover. Men det var nok tøft å inngå en 20-årsavtale, sier Glimt-treneren syrlig om avtalen som er inngått med La Manga Club fram til 2017.

Vil ikke ha norsk motstand
Likevel gir han altså stedet en siste sjanse, men han én ting håper han å unngå.

- Jeg ønsker ikke å møte norske lag på La Manga. Vi skal møtes to ganger i serien, så jeg ser ikke helt poenget med å møtes der nede også, forteller Ingebrigtsen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere