*Nettavisen* Sport.

- Situasjonen er kaotisk i Villa

Foto: PA Photos/Scanpix

Forsvarsspiller mener sesongen har vært bortkastet.

Aston Villas solide venstreback Luke Young er kritisk til managersituasjonen i klubben.

Aston Villa, en klubb med ambisjoner om å kjempe om plassene fra fjerde- til åttendeplass i England, har på ingen måte overbevist denne sesongen. Klubben har med et nødskrik holdt seg unna nedrykksspøkelset, men innehar en høyst beskjeden 14. plass og har seks poeng ned til Blackpools nedrykksplass før de to siste kampene.

Det har ulmet gjennom hele sesongen. Rett før seriestart tok Martin O’Neill sin hatt og forlot Villa-skuta. Først og fremst fordi han var uenig med innkjøpspolitikken til klubben, og hevdet han ikke fikk den handlefriheten han fortjente.

Inn kom assistenten Kevin MacDonald. Resultatene under ham varierte for voldsomt (med blant annet 0-6 for Newcastle) til at styret turte å satse på ham.

- Litt av et rot
I stedet gikk klubben for en såkalt «storfisk». Meritterte Gérard Houllier ble presentert som ny sjef og flere trodde på et realt oppsving, men slik ble det ikke. Resultatene uteble, og murringen i garderoben fortsatte. Det endte blant annet med at John Carew ble lånt ut til Stoke.

Og når det går tungt for en klubb, så har det en tendens til å bli enda verre. Etter den viktige West Ham-seieren i midten av april ble Houllier innlagt på sykehus med hjerteproblemer. Han var innlagt i åtte dager, og har ennå ikke vendt tilbake til trenerbenken.

- Situasjonene er kaotisk. Det er litt av et rot. Vi trenger å vite hva vi gjør i framtiden, hvem skal føre klubben videre og hvem skal ta avgjørelsen på hvem som skal bli og hvem som skal gå? Hvem kommer inn?, sier Luke Young – som selv har blitt linket til ulike klubber i vinter – deriblant Liverpool.

- Vi må vite hvem som har ansvaret. Vi må bare være ærlige. Ingen i klubben vet hva som skjer, sier han ifølge Tribal Football.

- Spillerne prater om det daglig. Vi føler nesten at året, som var ment til å ta nye steg mot toppen, har endt med en bortkastet sesong, sier han.

Villa endte på sjetteplass både i 2008, 09 og i fjor.

Flere forlater klubben?
- Hele spillergruppa vet at ligaplasseringen vår denne sesongen ikke er god nok, fortsetter han.

- Med den spillerstallen vi har, burde vi ikke ligget der vi gjør, sier han åpenhjertig.

I vinter har for øvrig flere spillere vært kritiske til Houlliers treningsmetoder og personalpolitikk.

De største stjernene har blitt linket til større klubber. Både Ashley Young og Stewart Downing har hatt en ok sesong, til tross for klubbens manglende resultater. Young har kun ett år igjen av kontrakten, og blir stadig vekk linket til Manchester United.

Har tro på Houllier
Det har vært den tidligere Leeds-bautaen Gary McAllister som har ledet Villa-laget de siste kampene. Han ber spillerne ta det med ro.

- Det har utvilsomt vært en skuffende sesong, og ingen i klubben har satt pris på det, men Gerard trenger tid på seg. Han har en filosofi som kommer mer og mer til syne, mener assistenttreneren overfor Birmingham Post.

- Han trenger kanskje å hente inn to-tre nye spillere i sommer for å gjennomføre sin plan om hvordan klubben skal framstå, sier han videre.

Det er ventet at Houllier vender tilbake på treningsfeltet ved et par anledninger de kommende ukene. Trolig vil McAllister ta seg av Villas to siste seriekamper mot Arsenal borte og Liverpool hjemme.

Samtidig går det rykter om at Villa leter etter en ny manager. Rafael Benítez blir nevnt¿ Siste ord er neppe sagt om managersaken

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.