RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sjanseløse uten Michael Owen

Foto: Scanpix/Annette Sand Dørum
Sist oppdatert:
De bitre rivalene Arsene Wenger og Sir Alex Ferguson er enige om én ting foran sommerens EM-sluttspill: England er avhengige av Michael Owen for å lykkes.

I et intervju som presenteres i «Goodbye Hoof Hello Nutmeg», Nikes spesialmagasin i forbindelse med sommerens EM-sluttspill i Portugal, stiller de to managerne opp og synser og spår om EM 2004. Med et spesielt fokus på England og Frankrike, naturligvis.

Og for å ta det første først: Begge tror Frankrike forsvarer EM-tittelen.

Owen & Rooney
- Vi får håpe Michael Owen (24) slipper flere skader. Hvis han får én til før mesterskapet, kommer han til å slite, mener Ferguson. Han er redd England er i ferd med å bli et enmannslag, og tror England er sjanseløse uten Owen på topp.

- Uten ham vil ikke England ha noen som kan true bakrommet, sier Uniteds manager.

Wenger gleder seg spesielt til å følge Arsenals Thierry Henry (26) og Evertons Wayne Rooney (18).

- Jeg tror fortsatt at Thierry Henry vil bli turneringens beste spiller. Det eneste negative er at om han blir det, vil det ikke være en overraskelse. Men hvis han ikke blir det, vil det være en skuffelse, sier Wenger.

- Ikke glem at mange av spillerne vil komme til turneringen med 60 kamper. En kar med Rooneys talent, som kan komme dit med 25 kamper, kan vise seg å bli ustoppelig. Rooney er frekk, og kommer ikke til å være utslitt fordi han var så mye på benken tidligere i sesongen., legger han til.

Flere klassespisser
- Jeg tror Frankrike vil vinne fordi det er flere mål der. De kan velge mellom spisser av skikkelig klasse; Cisse, Henry, Trezeguet og Saha, og har Wiltord og Marlet som back-up. Det er litt av et angrep! sier Ferguson imponert.

Skotten tror åpningskampen i Lisboa 13. juni blir den største utfordringen for franskmennene. Da møter de England. Skotten blir ikke overrasket dersom midtbaneduellen blir avgjørende.

- Det er den verste åpningskampen Frankrike kunne fått, fordi England ikke vil være redd for dem. Jeg tror England kan få med seg uavgjort. Kampen mellom Gerrard, Scholes og Vieira kan bli avgjørende for utfallet, tipper Ferguson.

Arsene Wenger sammenligner dagens England med det stadiet Frankrikes lag var på for noen få år siden. Arsenals franske manager tror England er på vei oppover.

- Jeg tror England nærmer seg et nivå hvor de har et lag som er i stand til å utrette noe. Men det vil avhenge av Owen og Rooney, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere