- Sjelden man ser dette fra Barcelona

Foto: Dani Pozo / Afp / NTB scanpix

Forsiktige Barcelona unngikk tap mot Atletico Madrid.

11.01.14 22:07

ATL. MADRID - BARCELONA 0-0:

Storoppgjøret i La Liga mellom serieleder Barcelona og -toer Atletico Madrid hadde blitt hypet opp i ukesvis, og ble kalt en tidlig seriefinale i Spania.

De som hadde håpet på en festforestilling, måtte etter 90 minutter konstatere at de to lagene for anledningen viste seg fra en langt bedre side defensivt enn offensivt.

Barcelona startet uten både Neymar og Lionel Messi i førsteelleveren, sistnevnte som følge av at han akkurat har kommet tilbake fra skade.

Selv ikke med Messi på banen i andre omgang, klarte Barcelona å bryte igjennom og da heller ikke Atletico fant nettmaskene i løpet av 90 minutter, endte det 0-0 i Madrid.

Sjeldent syn
Gjestene fra Catalonia viste seg fra en sjeldent forsiktig side og turte ikke å stå like høyt med laget som de vanligvis gjør, noe også La Liga-ekspert og Nettavisen-blogger Petter Veland fikk med seg.

- Det er sjeldent man ser Barcelona ta så mange forbehold og hensyn til en motstander som i denne kampen, og det er først og fremst en enorm erklærling til Atletico Madrid, sier Veland til Nettavisen etter kampen.

- Dette var for begge lag en kamp det var aller viktigst å ikke tape, så det er ikke så veldig overraskende at vi fikk en noe mindre fartsfyllt forestilling enn vi kanskje hadde håpet på, fortsetter han.

Messi inn
Etter en rolig førsteomgang, der Atletico var nærmest scoring, bestemte Gerardo Martino at nok fikk være nok, og satte Lionel Messi innpå etter sidebyttet.

20 minutter inn i den andre omgangen fikk den argentinske magikeren en god mulighet til å tegne seg for sitt første ligamål på flere måneder, men innbytteren viste at han ikke er helt skarp foran målet da han headet utenfor fra åtte meter.

Atletico virket som det farligste laget, mens Barcelona tilsynelatende så ganske fornøyde ut med ett poeng på Vicente Calderon.

På tampen fikk lagene hver sin mulighet til å stikke av med alle tre poengene, men verken Arda Turan eller Lionel Messi klarte å få ballen i nettmaskene.

Til slutt endte det dermed målløst i Madrid, noe som betyr at Barcelona topper La Liga på målforskjell foran Atletico.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.