*Nettavisen* Sport.

- Sjokkerende og smertefullt

Foto: Getty Images / All over Press

Wesley Sneijder trodde ikke sine egne ører.

10.06.13 13:31

Da Louis van Gaal tok over som nederlandsk landslagssjef etter EM i 2012, valgte han Wesley Sneijder som sin kaptein.

Nå har imidlertid den tidligere Barcelona-treneren ombestemt seg og har fratatt Galatasaray-spilleren kapteinsbindet fordi han er i for dårlig fysisk form.

Vraket som kaptein
Ny nederlandsk kaptein er Robin van Persie, og det har fått Sneijder til å reagere.

- Det var ganske smertefullt å høre. Ikke bare fordi jeg ikke så det komme, men også fordi jeg alltid har gitt alt i min rolle som kaptein. Jeg må likevel bare akseptere dette, sier Sneijder til De Telegraaf.

Sneijder har ikke hatt noe godt halvår etter overgangen til tyrkisk fotball, men hevder han er mer sulten enn på lenge.

- Det var et stort nederlag for meg. Treneren sa til meg at jeg burde fokusere på meg selv og å komme tilbake i god nok form. Det hadde jeg tenkt å gjøre uansett. Jeg er mer sulten enn noen gang.

- Jeg vet at jeg ikke har vist nok i det siste, og jeg skal opp et hakk, men jeg er sikker på at jeg kan komme opp på nivået jeg var på i VM 2010 og EM 2012.

Kan bli solgt
Sneijder er blitt kritisert for å spille under sitt vanlige nivå etter overgangen til Galatasaray i vinter. Klubbpresident Unal Aysal skal være forberedt på å selge playmakeren.

- Jeg har lest rykter om Sneijder, men vi har ikke mottatt noe bud på ham. Kommer det et tilbud rundt 15 millioner euro, kan vi komme til å selge.

Sneijder har kontrakt med den tyrkiske storklubben fram til sommeren 2016.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.