*Nettavisen* Sport.

- Sjokkerende og urovekkende

Foto: RBK.NO

Sjekk den massive RBK-forandringen på bare tre år.

06.02.12 11:39

LA MANGA (Nettavisen): Som man ser av bildet over, har Rosenborg kun tre spillere igjen fra stallen som startet 2009-sesongen i den hvite drakta.

Michael Jamtfall, Simen Wangberg og Mikael Dorsin er de eneste som fortsatt spiller i Rosenborg i dag.

Også på trenersiden har det vært utskiftninger, med tre trenere de siste tre sesongene, i Erik Hamrén, Nils Arne Eggen og nå Jan Jönsson.

- Sjokkerende
I et fotballand hvor kontinuitet er et ord som brukes hyppigere enn europacup, er det ingen tvil om at en såpass stor utskiftning er dramatisk.

Fotballekspert Daniel Nannskog mener det kan være en forklaring på hvorfor Rosenborg – som bare tapte én kamp totalt i 2009 og 2010 – tapte ni ganger i 2011.

- Absolutt. Det er sjokkerende, og ingen bra utvikling. Ikke minst for en klubb som alltid tidligere klarte å beholde spillere, og som alltid hadde en fast stamme i troppen. Det er urovekkende tall du forteller, sier Nannskog til Nettavisen.

- Naturligvis mange
RBK-trener Jan Jönsson reagerer slik når Nettavisen viser ham bildet som viser hvor mange som har forsvunnet fra Rosenborg-stallen siden 2009.

- Det er mange, naturligvis, men dette er vi klar over, sier Jönsson til Nettavisen.

Rosenborg-treneren tenker seg om noen sekunder, og utdyper:

- Vi synes fortsatt at kontinuitet er viktig. Nå aksepterte vi nettopp bud på to av våre spillere (Mushaga Bakenga og Markus Henriksen), og én valgte å gå. Det er ikke bra at det blir så store utskiftninger, men vi jobber for at kontinuitet skal være en rød tråd i hele RBK, sier Jönsson.

- Vil holde på de vi har
Den karismatiske svenske treneren håper nå at han kan få beholde store deler av dagens RBK-mannskap en god stund fremover.

- Vi vil holde på det vi har og bygge videre på det, sier Jönsson.

Styreleder Terje Svendsen er enig i at såpass store utskiftninger i RBK-troppen er skadelig for de sportslige ambisjonene.

- Det er ikke heldig. Men av og til skjer ting, kontrakter går ut og den type ting, så dette er en del av gamet. Vi har hatt store utskiftninger, og holder på å bygge et nytt lag. Det er nok en grunn til at vi presterte ujevnt i 2011-sesongen. Vi må være tålmodige, sier Svendsen til Nettavisen.

- Skal utvikle trøndere
Han satser nå på at RBK-stallen skal være mye av den samme i årene fremover, og tror ikke vi vil se en like stor utskiftning av spillere de neste tre årene.

- Vi har satset bevisst de siste årene på en utviklingsavdeling, så vi håper å utvikle trønderske spillere som vil spille for Rosenborg og være i Trondheim. Vi skal ha en stamme i laget som kan være kontinuitetsbærere i klubben. Samtidig håper vi at spillerne våre vil være attraktive for større klubber, slik som Mush (Bakenga), sier han.

Daniel Nannskog mener Rosenborg burde ha kjempet hardere for å beholde spillere i klubben, men trekker frem pengeproblemer som en forklaring på den massive utskiftningen i RBK-stallen.

- Rosenborg har gått på en smell økonomisk, og har kanskje blitt tvunget til å selge unna spillere. Klubben har heller ikke kommet seg ut i gruppespillet i Champions League, og da er det vanskeligere å beholde spillere, sier Nannskog.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.