Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- «Sjokkert» over van Persie

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Arsenal-spissen gjør trolig comeback i onsdagens hatkamp.

Robin van Persie er mest sannsynlig med i troppen som reiser noen kilometer opp veien fra Emirates til White Hart Lane onsdag.

Den nederlandske spissen pådro seg en ankelskade under en landskamp mot Italia for fem måneder, men er nå erklært kampklar. Og timingen er god. For onsdag er det lokaloppgjør i Nord-London, en kamp verken Tottenham eller Arsenal har råd å tape.

Ifølge Daily Mail gjennomførte van Persie mandagens treningsøkt uten problemer, og både lagkamerater og trenerne i Arsenal skal være «sjokkert» over hvor god form spissen er i.

Arsenal-manager skal ta sin endelige beslutning tirsdag ettermiddag, men avisa skriver at 26-åringen mest sannsynlig starter på benken i onsdagens seriekamp.

Lennon ute
En som ikke ser ut til å rekke oppgjøret er Tottenhams Aaron Lennon. Lynvingen sliter med en strekkskade, og må stå over kampen mot rivalene. I tillegg må Spurs klare seg uten Niko Kranjcar (skadet) og Wilson Palacios (suspendert), mens midtstopperen Ledley King også kan gjøre et skadecomeback.

Arsenal er også utsatt når det gjelder skader på sentrale spillere. Kaptein Cesc Fabregas er ute for resten av sesongen, mens Andreij Arsjavin og William Gallas iallfall er noen uker unna comeback. Også Alex Song har slitt med skade, og det er usikkert om han rekker onsdagens kamp.

Arsenal storebror
The Gunners kjemper om seriegullet, og er tre poeng bak Chelsea og to bak Manchester United som har en kamp mer spilt enn de to andre. Et tap på White Hart Lane vil mest sannsynlig sende dem ut av tetstriden.

Tottenham slåss for fjerdeplassen – som gir mulighet til å spille i neste sesongs mesterliga. Laget er på femteplass, fire poeng bak Manchester City, som i likhet med byrivalen United har en kamp mer spilt.

I sesongens motsatte oppgjør i Nord-London vant Arsenal 3-0 etter to scoringer av van Persie og et fabelaktig soloraid av Fabregas. Sist gang Tottenham slo Arsenal i seriespill er så langt tilbake som i 1999 og 21 seriekamper siden.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!