- Skader hemmer ikke Atlético

SJEKKET FORHOLDENE: Åge Hareide (til høyre) og Malmö FF trente på Vicente Calderón stadion i Madrid tirsdag

SJEKKET FORHOLDENE: Åge Hareide (til høyre) og Malmö FF trente på Vicente Calderón stadion i Madrid tirsdag Foto: Jonas Ekströmer (NTB scanpix)

Åge Hareide tror ikke spanjolenes skadetrøbbel vil gi Malmö noen fordeler i onsdagens mesterligaoppgjør.

Forrige sesongs mesterligafinalist må klare seg uten to av sine beste midtbanespillere i Gabi og Tiago mot Hareides mannskap. I tillegg er forsvareren Christian Ansaldi satt på sidelinjen. Samtlige tre sliter med lårproblemer.

Men Hareide er overbevist om at skadene ikke endrer noe som helst på forutsetningene før kveldskampen på Vicente Calderón. Atlético er storfavoritt.

- Jeg synes de har bra dekning bakover. Skadene tror jeg ikke får noe å si, sa Hareide under tirsdagens møte med pressen.

Imponert

Ifølge Hareide vil ikke Atlético Madrids supersterke kollektiv falle sammen med to-tre spillere ute. Den norske Malmö-treneren er en stor beundrer av Diego Simeones arbeid i den spanske hovedstadsklubben.

- Det er vanskelig å få samtlige spillere til å jobbe steinhardt i sin rolle i laget. Jeg synes Simeone lykkes med det nesten hver gang han stiller opp et lag. Både offensivt og defensivt jobber de steinhardt Alle hans spillere ser ut som atleter.

MFF tapte åpningskampen borte mot Juventus, men tok i forrige runde en sterk 2-0-seier i hjemmemøtet med Olympiakos. Laget kjemper først og fremst om 3.-plassen, som gir billett til 16-delsfinalen i europaligaen.


Advarer eget lag

Hareide mener spillerne hans trenger mer erfaring i Europa, men han føler de er klare til å prestere allerede nå.

- Det blir tøft å ta Atlético Madrid i Madrid. Jeg tror de har 25 eller 26 strake hjemmekamper uten tap. Men noen ganger ryker statistikken. Den gjør faktisk det, sa Hareide med et smil.

Simeone advarer på sin side spillerne sine mot farten Malmö har i laget.

- De har gode individuelle egenskaper. For oss gjelder det å være på tærne. De har alltid en mulighet, og vi må gjøre en intelligent kamp.

- Malmö kan spille med ulike systemer og tilpasse seg. De arbeider etter det treneren foreslår, og det ser man ikke i alle lag, sa Atlético-treneren.

I Allsvenskan er alt allerede klappet og klart for Hareide og Malmö. Skåne-klubben sikret nylig seriegullet fire runder før slutt. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag