RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Ellis / AFP / NTB scanpix

- Skal bevise at Arsenal gjorde en tabbe

Kolo Toure er klar for å få revansj.

Tidlig i sommer ble det klart at Kolo Toure hadde signert for Liverpool. Stopperen kom gratis fra Manchester City, der han sto uten kontrakt.

Toure var kanskje ikke den spilleren fansen hadde drømt om, men så langt har veteranen vist seg som en nyttig tilvekst i Brendan Rodgers' tropp.

Rodgers liker å satse på unge spillere og da er det ekstra nyttig med noen erfarne i laget, som kan dele kunnskap og erfaringer med unggutta.

Toure har fått mye spilletid i høst, for et Liverpool som har imponert. Klubben henger bra med i toppen etter ni kamper, men neste helg venter en vanskelig kamp mot Arsenal.

Londonklubben topper tabellen så langt. Møtet på Emirates vil bli ekstra spesielt for Toure. Stopperen startet nemlig karrieren i nettopp Arsenal.

32-åringen spilte under Arsène Wenger i perioden 2002 til 2009. Han har vunnet Premier League én gang, FA-cupen to ganger og spilt en rekke kamper i Champions League.

- Har noe å bevise
I 2009 ble han imidlertid solgt til Manchester City for rundt 14 millioner pund. Spilleren selv sier at han helst ville blitt i Arsenal.

- Det var der det hele startet for meg. De ga meg sjansen til å komme til England. Det er alltid spesielt å møte Arsenal, sier Toure til Daily Mail.

- Denne gangen skal jeg virkelig bevise at de gjorde en tabbe da de lot meg gå. Det blir en stor kamp for meg. Det er det alltid når jeg spillere mot tidligere klubber, sier han.

Men til tross for at Toure føler han har noe å bevise, er han også klar på at han kun har gode ting å si om manager Arsène Wenger.

- Uten ham hadde jeg ikke fått sjansen i Premier League. Det var han som oppdaget meg, og han er en fantastisk manager. Men det er ikke riktig tidspunkt å snakke om ham nå.

- Jeg har snakket om Wenger tidligere, og nå handler det om å kjempe. Jeg ønsker at mitt nåværende lag skal vinne. Jeg tenker: «Jeg skal vise dem», sier Toure.

- Er alltid bra
Arsenal har ikke vunnet et trofé siden 2005, men har altså fått en god start i høst. Toure ønsker ikke å analysere hvorfor Arsenal ikke har fått noe sølvtøy de siste årene.

- Arsenal har åpnet bra, men de har også alltid vært et bra lag. De er alltid bra, uansett hvem som spiller der. De har en stor manager og fantastiske spillere, sier stopperen.

- Vi må gi absolutt alt, om vi skal slå dem, legger han til.

For Liverpool har spissduoen Daniel Sturridge og Luis Suarez vært i kanonform denne høsten. Sturridge har nettet åtte ganger, Suarez seks ganger.

- Vi er et lag som kan utfordre om tittelen. Vi har et strålende lag og spiller for en fantastisk klubb. Vi viser dette hver gang vi spiller, sier Toure.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere