*Nettavisen* Sport.

- Skal mye til før jeg går ned i lønn

Foto: Rune Stoltz Bertinussen (Scanpix)

Tore Reginiussen er i en helt annen situasjon enn de fleste av sine 49 Bosman-kolleger.

15.12.09 14:00

TEAMA: Bosman-spillerne i Tippeligaen

Mens de fleste Bosman-spillerne i den norske Tippeligaen går noen nervøse uker og måneder i møte, er Tore Reginiussen mest spent på hva agent Rune Hauge legger under juletreet. Norsk, dansk eller en kontrakt fra et langt mer eksotisk sted.

Tromsøs Tore Reginiussen er nemlig noe så sjeldent som en ettertraktet fotballspiller, og at han er Bosman-spiller gjør valgmulighetene bare større.

- Det er selvsagt lettere å finne en ny klubb nå som jeg er Bosman-spiller, og nesten ikke koster noe, da dukker det gjerne opp noen.

30 mill i potten: Spill Lotto på mobilen!

Frykter ikke lønnskutt
Nettavisen pratet sist uke med sentrale personer i det norske fotballmiljøet som mener at spillerlønningene i den norske toppdivisjonen nærmer seg en halvering fra toppen i 2007/2008. Mange spillere kan forvente seg en fremtid hvor man ligger langt nærmere en industriarbeiderlønn enn direktørlønn – hvis man i det hele tatt får seg en jobb.

Ikke landslagsspiller Tore Reginiussen.

- Det skal nok mye til før jeg går ned i lønn, ja, humrer altaværingen.

- Samtidig er ikke lønna det som er viktigst for meg nå. Det viktigste er at jeg finner en klubb som vil satse på meg, hvor jeg vet ta jeg kan utvikle meg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Beslutning før nyttår
Nylig ble landslagsstopperen koblet til dansk toppfotball, men det har også vært interesse fra flere andre ligaer – i tillegg til at Tromsø er svært så ivrige på å resignere stopperen sin. Nå ønsker Reginiussen bare at det skal bli en snarlig avgjørelse.

- Det var ikke mitt ønske at jeg skulle bli Bosman-spiller. Jeg vil ikke stå uten klubb når vi bikker nyttår, det er ikke bra for noen av partene at det går for lang tid.

- Det passet ikke helt at jeg ble skadet mot slutten av sesongen. Men nå begynner jeg å bli bra, og jeg er rimelig trygg på at det kommer en god løsning snart.

Tror på snarlig bedring
Sånn sett er TIL-stopperen langt heldigere enn de rundt 40 spillerne i Tippeligaen som ikke fikk tilbud om fornyet kontrakt av sin klubb etter årets sesong. Reginiussen innrømmer at han føler med mange av dem.

- Det er blitt et ekstremt tøft marked, mange av klubbene har store, økonomiske utfordringer, og mange må slanke stallene sine.

- Det betyr at det er mange spillere som ikke får noe tilbud, men det blir helt sikkert bedre om et år eller to, beroliger den – enn så lenge – Tromsø-stopperen med.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.