*Nettavisen* Sport.

- Skal vi spille slik, har vi kastet bort et år

Kjetil Rekdal overrasket over hvordan Norge framsto mot England.

04.09.14 08:50
HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=6snaKFJJooHp2wlBWC93wk1LlORsrDJjY-_Is9A1RMh-qepaS7hOmIRs7ECaR5uSEq8rnI4l6ZwC8Q_N8_I6DO_BdR2Hw0PHXsWjL3mZTCdTebQyvp6rtvhHDh_OYLdHDSEg0jTZnYxlkt4UV5H1XyOPUgDuXD-V&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

ENGLAND - NORGE 1-0:

OSLO / LONDON (Nettavisen): I den siste testen før VM-kvalifiseringen starter, reiste Per-Mathias Høgmo og hans menn til London for å teste seg mot England på Wembley.

Norge står kun med én seier under Høgmos ledelse, og kom til England med en mer defensiv tilnærming enn vi har sett tidligere. I første omgang lå Norge svært lavt, og vertene holdt ballen i laget i 75 prosent av tiden.

Etter en noe mer positiv norsk åpning på den andre omgangen, var det Wayne Rooney som satte inn kampens eneste mål for England.

Klikk på bildet for å forstørre.

KRITISK: Kjetil Rekdal ble overrasket over hvordan Norge framsto mot England. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Overrasket Rekdal
Tidligere landslagskaptein Kjetil Rekdal satt i Viasat-studio og var overrasket over måten Norge valgte å opptre på i første omgang.

- Skal vi fortsette som vi gjør i dag, har vi kastet bort et år. Skal man spille som i dag, har de et fullstendig feil lag på banen. Du har indreløpere som ikke kan true framover og hjelpe spissen, ligger veldig lavt uten aggressivitet i laget. England spiller seg helt fram til 30 meter uten motstand, sa Rekdal ved pause.

Se Nettavisens spillerbørs

Vålerenga-treneren, med 83 kamper for Norge, mener Høgmo må velge helt andre typer om han ønsker at Norge skal spille slik de gjorde i store deler av onsdagens privatkamp.

- Joshua King ligger 10-15 meter fra vår egen midtsirkel. For meg er dette motsatt og helt feil i forhold til det vi har holdt på med det siste året. Mats Møller Dæhli må ligge 30 meter inne på egen banehalvdel og forsvare seg, Tarik Elyounoussi det samme. Skal man spille sånn, trenger man et annet lag på banen.

Uenig med Skjelbred
Norges ferske kaptein Per Ciljan Skjelbred mener imidlertid at alt gikk etter planen og at Norge fikk trent godt på det defensive.

- Det var en god kamp av oss. Det var akkurat det vi ønsket å få ut av kampen og. Det var mye jobbing defensivt, men det vet vi at det blir mot Italia og. Vi burde kanskje utnyttet kontringssjansene vi fikk bedre, men vi står bra ellers. Synd med straffa, men that's life, sa Skjelbred til Viasat.

Kjetil Rekdal var også overrasket over Skjelbreds uttalelser etter kampen.

- Jeg er faktisk overrasket over det Per Ciljan sier. At han får det til å bli en god generalprøve. Norge har én målsjanse. Det er på dødball - headingen til Joshua King. Ellers får England spille ... England imponerer ikke, men de har full kontroll på kampen og selv etter 0-1, er vi langt nede på egen sekstenmeter med ni og ti mann. Det kan godt hende at vi ikke evner, men vi bør ta noen sjanser for å utligne og få et uavgjort resultat.

Per Mathias Høgmo bekreftet overfor Viasat at planen var å ligge så lavt. Videre var landslagssjefen godt fornøyd med det Norge presterte offensivt i deler av andre omgang. Rekdal mener Høgmo var i overkant positiv da han delte sine tanker om kampen.

Liverpool-duo skapte trøbbel
Etter fem minutter med engelsk balltrilling i innledningen av kampen, fikk hjemmelaget frispark rundt 25 meter fra mål. Leighton Baines løftet ballen over den norske muren, men også langt over det norske målet.

England fortsatte å dominere banespillet og skapte en ny god sjanse da Liverpool-duoen Raheem Sterling og Daniel Sturridge kombinerte fint. Sistnevntes avslutning ble imidlertid blokkert av Vegard Forren.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

GOD: Daniel Sturridge skapte en del trøbbel for det norske laget. Foto: Adam Davy (Pa Photos)


Norge ble spilt veldig lave og lå stort sett med hele laget på egen halvdel, mens England lette etter åpninger. Gjestenes første avslutning på mål kom etter at Tarik Elyounoussi plukket opp en andreball og testet Joe Hart fra distanse. Manchester City-keeperen hadde ingen problemer med å holde Hoffenheim-spillerens avslutning.

Daniel Sturridge har vist at formen er i anmarsj i Premier League-åpningen og var et konstant uromoment for det norske forsvaret. Midtveis i førsteomgang stakk Liverpool-spissen i bakrom igjen og nok en gang var Sterling servitør. Sturridge tok ned ballen pent, men løftet den over mål.

Klikk på bildet for å forstørre.

MATCHVINNER: Wayne Rooney banker inn 1-0 for England. Foto: Darren Staples (Reuters)

Linnes og Dæhli skadet
Per-Mathias Høgmo meldte på tirsdagens pressekonferanse at verken Vegar Eggen Hedenstad eller Tom Høgli ville være tilgjengelige i onsdagens kamp på grunn av skade. 35 minutter ut i kampen ble landslagssjefen nødt til å føre opp enda en back på skadeliste. Da måtte nemlig Martin Linnes kaste inn håndkleet. 22-åringen ble erstattet av lagkamerat fra Molde, Per Egil Flo.

Etter hvilen var det Norge som virket mest positive. Før fem minutter var spilt hadde gjestene skaffet flere dødballer i gode posisjoner. Joshua King var nær ved å heade Norge i ledelsen, men Joe Hart vartet opp med en flott redning.

Noen minutter senere var King på farten igjen. Blackburn-spilleren utnyttet en feilpasning fra Gary Cahill og satte fart inn i boksen. Joe Hart var imidlertid med på notene og hindret den norske kraftspissen i å få slått ballen inn til Mats Møller Dæhli.

Sistnevnte ble liggende å vri seg etter en duell i etterkant av den store sjansen og ble til slutt båret av banen. NFF meldte senere på kvelden at skaden ikke ser ut til å være alvorlig.

Rooney matchvinner
På det tidspunktet var Norge inne i en god periode, men bare tre minutter senere ble England tildelt straffespark etter at Omar Elabdellaoui la Sterling i bakken.

Wayne Rooney banket ballen i mål og sikret seieren for England.

Ingen poeng ble delt ut på Wembley onsdag. Om seks dager starter alvoret på Ullevaal mot Italia.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.