RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skammens verk av Barcelona

Sist oppdatert:
Katalanerne viste seg fra sin beste og verste side i Paris.

PARIS SAINT-GERMAIN - BARCELONA 3-2:

Barcelona hadde ikke sluppet inn mål denne sesongen før møtet med Paris Saint-Germain, men måtte hente tre baller ut av eget nett i den franske hovedstaden tirsdag.

Barcelona tapte til slutt 3-2, og to av målene kom etter svak opptreden på faste situasjoner.

TRØSTEMÅL: Lionel Messi scoret et vakkert mål for Barcelona, men det holdt ikke helt inn.

- Elendig forsvarsspill
Ekspertene slakter nå katalanernes markeringsspill på defensive dødballer.

- Se Barcelona på defensiv dødball. Skammens verk! skrev tidligere TV 2-kommentator Morten Langli på Twitter.

Han fikk støtte av Kjetil Rekdal, som satt i Viasats Studio under tirsdagens sending.

- Det er elendig forsvarsspill av Barcelona. Du kan ikke slippe inn slike mål på internasjonalt nivå. Da blir det tungt å snu det, sa Vålerenga-treneren.

Luiz avviser rykter om bråk
David Luiz scoret sitt første mål for PSG og var godt fornøyd da han ble intervjuet etter kampen.

- Det var en stor kveld, bra atmosfære. Alle spillerne ga alt på banen, så jeg er veldig glad. Jeg kjenner dette laget og vet hva vi kan, sa han i et intervju sendt på Viasat 4.

PSG måtte klare seg uten Zlatan Ibrahimovic, som er ute med skade, men Luiz avviser at laget er bedre uten svensken.

- Nei, alle lag i verden trenger spillere som Zlatan. Hvis vi kan gjøre dette uten Zlatan, tenk hva vi kan gjøre med ham på laget. 

Brasilianeren avviste samtidig ryktene om at det er dannet seg klikker innad i garderoben og at stemningen er lite god.

- Nei, jeg synes vi har en god atmosfære i laget. Vi må bare ta med det ut på banen, slik vi gjorde i dag. Jeg er så glad for å være i PSG. Laget er som en familie.

1-0: David Luiz setter inn sitt første mål for PSG.


Barca på godt og vondt
Seks seriekamper og 100 minutter med Champions League-fotball tok det altså før Barcelona slapp inn mål for første gang denne sesongen.

Ti minutter ut i tirsdagens kamp i Paris var nemlig David Luiz på farten. Den tidligere Chelsea-spilleren tok ned ballen etter frispark fra Lucas Moura og plasserte ballen i lengste hjørne til stor glede for hjemmefansen.

Gjestene skulle imidlertid ikke bruke lang tid på å slå tilbake.

Bare to minutter senere vartet Barcelona opp med angrepsspill slik bare de kan det. Lionel Messi avsluttet med å spille vegg med Andres Iniesta og sette ballen i nettet bak Salvatore Sirigu.

Men så var det Barcelona og defensiv dødball da. Etter drøyt halvspilt første omgang svingte Thiago Motta inn en corner fra venstre. Både Ivan Rakitic og keeper Marc-André ter Stegen feilberegnet og dermed var det fritt fram for lille Marco Verratti. Med sine 165 centimeter steg han til værs og headet inn 2-1.

MINSTEMANN SCORET: Marco Verratti jubler etter å ha gitt Paris Saint-Germain 2-1.

Målfesten fortsatte
Ti minutter ut i andre omgang økte PSG ledelsen til 3-1. Gjestene så ut til å bli lurt av at en av hjemmelagets spillere lå nede, men PSG fortsatte å spille. Gregory van der Wiel spilte vegg med en medspiller og slo ballen inn foran mål. Der dukket Blaise Matuidi opp og satte ballen i mål.

Gjestene var imidlertid raske med å svare, og to minutter senere lå ballen i nettet i motsatt ende av banen. Dani Alves slo ballen inn i feltet, og Neymar la ballen i lengste hjørne til 3-2.

Nærmere kom aldri Barcelona, og dermed går Paris Saint-Germain til topps i Gruppe F.

I den andre kampen i samme gruppe spilte Apoel Nicosia og Ajax 1-1 på Kypros. John Arne Riise var ikke med i Apoels tropp, men fikk fra tribuneplass se Lucas Andersen gi Ajax ledelsen, før Gustavo Manduca utlignet til 1-1.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere