RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skikkelig krise hvis vi ikke rykker opp

MOT OPPRYKK: Adem Güven og Mersin İdmanyurdu spiller opprykksfinale søndag. Spillerne vurderer å streike under oppladningen på grunn av manglende utbetaling.
MOT OPPRYKK: Adem Güven og Mersin İdmanyurdu spiller opprykksfinale søndag. Spillerne vurderer å streike under oppladningen på grunn av manglende utbetaling.
Sist oppdatert:
Adem Güven og hans lagkamerater vurderer å streike når lønningene uteblir før opprykksfinalen.

Norsk-tyrkiske Adem Güven og hans klubb, Mersin Idmanyurdu, har spilt seg fram til opprykksfinale i Tyrkia og skal møte Samsunspor kommende søndag.

Oppladningen har imidlertid ikke vært helt optimal for den tidligere Raufoss-, Kongsvinger-, HamKam- og Odd-spilleren og hans lagkamerater.

GOD STEMNING: Adem Güven (t.v.) og lagkameratene jubler for seier i semifinalen mot Orduspor. Økonomisk står det verre til for Mersin İdmanyurdu.

Får ikke lønn
Før sesongens siste kamp har spillerne kun fått utbetalt 60 prosent av årslønna og nå vurderer spillerne å streike.

- Klubben har lovet å betale pengene de skylder oss før opprykksfinalen. Det må jo da skje i morgen eller lørdag. Jeg tviler på at vi får det. Vi får nok ikke penger hvis vi ikke rykker opp, sier Güven til Nettavisen.

Mersin Idmanyurdu, som byttet trener for et par uker siden, har satset hardt på opprykk denne sesongen og hentet inn flere kjente navn med erfaring fra øverste nivå i Tyrkia. I likhet med mange andre tyrkiske klubber, sliter de imidlertid med å betale spillerne det de har krav på.

- Det er skikkelig krise for klubben hvis vi ikke rykker opp nå, forteller Güven.

Truer med streik
28-åringen, som forlot Odd til fordel for tyrkisk fotball, har gjennom hele sesongen slitt med å få utbetalt lønna i tide. Han forteller at det kan gå måneder uten noe lønn, før det plutselig kan komme «en haug med penger» inn på kontoen.

- Det er sånn det fungerer i Tyrkia. Vi snakker med spillere i andre klubber også, og de har det på samme måte. Vi har hatt noen møter nå og sagt at vi skal ha betalt de pengene vi har krav på. Hvis ikke kan det bli aktuelt å streike - å ikke trene de siste dagene før playoff-kampen.

Güven er imidlertid klar på at det kan få konsekvenser også for spillerne.

- De som styrer klubben vet hva de driver med. De vet at publikum kan vende seg mot oss hvis vi streiker før en så viktig kamp. Jeg tviler på at det blir noe av.

Vil bli i Tyrkia
Uavhengig av resultatet i sluttspillfinalen mot Samsunspor i Istanbul, er Güven usikker på om han kommer til å fortsette karrieren i Mersin.

- Får jeg ikke resten av pengene jeg har krav på, går jeg til forbundet og får kontrakten kansellert.

Den teknisk begavede kantspilleren er imidlertid lunken til en Norge-retur selv om han skulle forlate Mersin Idmanyurdu.

- Jeg har snakket med agenten min her nede, og han har gitt uttrykk for at det er tyrkiske klubber som er interessert i å hente meg.

Opprykksfinalen mellom Samsunspor og Mersin Idmanyurdu spilles klokken 16.30 søndag.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere