RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skjelbred har vært strålende

Foto: Markus Schreiber
Sist oppdatert:
Her er «Fem tanker om Bundesligaen».

Denne spalten er levert av Eurosports Bundesliga-team, med bundesligaekspert Vebjørn Buen i spissen. Hver uke skriver han om det som skjer i den tyske toppdivisjonen.

Se høydepunktene fra forrige runde i videovinduet!

1) Hertha Berlin har vært et aldri så lite overraskelseslag sålangt denne sesongen, og det er flere spillere som er grunnen til suksessen. Først og fremst tenker jeg på spissen Adrian Ramos. Han har scoret nesten halvparten av målene deres denne sesongen og kun Robert Lewandowski har scoret flere i serien. Jeg synes Ramos, i likhet med Huszti, er en undervurdert spiss som får for lite oppmerksomhet. Han er god med ballen i beina og han er god i duellspillet.

Per Ciljan Skjelbred har også vært strålende for klubben samt spillere som Änis Ben-Hatira og Ronny. Jeg blir ikke overrasket om Hertha til slutt ender på en Europa League-plass. Kanskje det kommer noen endringer i vintervinduet, men de har en ganske så god tropp slik den er nå. Jos Luhukay har samlet sammen en meget god start 11'er, og det er flott å se at Skjelbred kamp etter kamp får tillit fra start. Jeg er meget positiv til Hertha resten av sesongen og sesongene fremover!

2) Szabolcs Huszti er en utrolig viktig spiller for Hannover. Uten han så hadde ikke Hannover hatt så mange poeng som de har nå. Huszti er en undervurdert spiller med et flott skuddbein! Seks mål og seks assist på 14 kamper er fasiten sålangt i årets Bundesliga-sesong, og han er i tillegg rask, har god teknisk og et arbeidsjern som står på konstant helt til siste slutt.

Hannover har ikke hatt en god sesong så langt, men Huszti er etter min mening den spilleren som har prestert best i klubben etter de første 16 serierundene. Trener Mirko Slomkas jobb henger i en veldig tynn tråd, og jeg synes han kan sende en liten takk for Huzsti for at jobben hans fortsetter henger i denne tråden og ikke har falt av.

3) Augsburg har overrasket meg denne sesongen. Før sesongen så jeg på Augsburg som en av kandidatene til å rykke ned, men det ser overhodet ikke slik ut nå. De ligger helt oppe på en imponerende 8. plass på tabellen og det er heller ikke ufortjent. De spiller god og effektiv fotball. De tar mesteparten av poengene på hjemmebane, men i det siste har de også fått med seg viktige og imponerende bortepoeng, som blant annet seieren i Hamburg.

Nysignerte Andre Hahn er mye av grunnen til suksessen sålangt, og han har et meget godt samarbeid offensivt med spillere som Tobias Werner og Halil Altintop. De har ikke all verdens til stall, men alle mann jobber knallhardt for hver eneste ball og de har en god kaptein i nederlandske Paul Verhaegh. Augsburg er en klubb som av mange blir kalt kjedelig, men i år har de absolutt ikke vært kjedelige. Etter en tøff sesong i fjor har trener Markus Weinzierl virkelig fått fart på sakene, og det liker jeg å se.

4) Jeg ser ikke virkelig store håp for Nürnberg denne sesongen. I helgen kunne de endelig vinne sin første kamp for sesongen, i serierunde 16, da de ledet 3-0 borte mot Hannover til pause. Allikevel gir de fra seg ledelsen og det ender 3-3 på overtid. Det rare er at jeg synes ikke stallen til Nürnberg er så altfor dårlig, hvertfall bedre enn tabellposisjonen tilsier, men det er kun et par spillere som har prestert. Josip Drmic har vært god på topp og midtstopper Per Nilsson har gjort sine saker bra, også i angrep.

Utenom det så har det vært dårlig, og det selv med en til vanlig god japansk duo i Makoto Hasebe og Hiroshi Kiyotake. Svært lite har stemt i Nürnberg denne sesongen og det er mulig vi vil få se noen endringer iløpet av vintervinduet, både defensivt og offensivt.

5) Rundens beste norske ble utvilsomt Per Ciljan Skjelbred. Nordmannen startet for Hertha og spilte 81 minutter hjemme mot Bremen. Han bidro med å lage er straffespark og en assist i 3-2-seieren. Stor kamp av Skjelbred. Omar Elabdeallaoui spilte hele kampen for Braunschweig i 4-1-tapet borte mot Augsburg. Håvard Nordtveit kom inn som innbytter ett minutt før slutt for Gladbach i 0-0-kampen borte mot Mainz.

Moa kom inn som innbytter sju minutter før slutt i Stuttgarts 3-1-tap borte mot Wolfsburg. Tarik Elyounoussi var ubenyttet reserver for Hoffenheim i 2-2-kampen hjemme mot Dortmund. Vegar Eggen Hedenstad var ikke i troppen til Freiburg borte mot Schalke grunnet skade.

Topp fem scoringer fra forrige runde - se og nyt:

LES OGSÅ:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere