RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skjelbred har vært veldig positiv

Foto: Afp
Sist oppdatert:
Eurosports Vebjørn Buen gir deg fem tanker om Bundesliga.

Denne spalten er levert av Eurosports Bundesliga-team, med Vebjørn Buen i spissen. Hver uke skriver han om det som skjer i den tyske toppdivisjonen.

Se de fem beste målene fra forrige runde i videovinduet nederst!

1) Per Ciljan Skjelbred scoret et flott mål i helgen og endelig er målkontoen hans åpnet i Bundesliga. Nordmannen har vært veldig positiv i Hertha Berlin etter låneovergangen fra Hamburg. Han trengte virkelig en ny klubb nå, og jeg tror Hertha passer ham rimelig perfekt. Der har han utvilsomt tillit, han får starte kamper og han gjør en meget god jobb. Jeg blir ikke overrasket om denne overgangen blir gjort permanent etter sesongen. Håper det, for Skjelbreds del.

I Hamburg er det bare kaos om dagen, og Hertha kan gjøre en ganske så bra sesong. Det kommer ikke Hamburg til å gjøre. Og nå som Skjelbred endelig fikk sin første scoring i Bundesliga, så gjør det selvsagt noe med selvtilliten. Jeg tror vi vil få se en positiv og meget god Skjelbred også i ukene fremover!

2) Schalke 04 er en storklubb med store spillere, men de har skuffet meg så langt i år. Bayer Leverkusen har helt klart overtatt rollen som den største utfordreren til Dortmund og Bayern. Det var Schalke som hadde den plassen, spesielt under storspillet til Raul, men nå virker det som om ting ikke er helt som plomma i egget. De trenger en Huntelaar i form, men skader setter han mye ut av spill. Det taper Schalke stort på.

Jens Keller har en nokså tøff jobb som Schalke-trener i tiden fremover. Mye hardt arbeid og etter de første seks serierundene så trengs det helt klart en forbedring i forsvarsarbeidet. Schalke hører hjemme mot toppen av tabellen, og jeg håper de kommer seg.

3) Anthony Modeste har vært en positiv overraskelse så langt denne sesongen. Hoffenheim-spissen er, sammen med fire andre spillere, toppscorer i Bundesliga med fem mål. Etter overgangen fra Bordeaux, så var det mange som var litt i tvil, deriblant meg, men han har motbevist meg. En knallsignering av Hoffenheim, og hans samspill med Tarik Elyounoussi har vært meget bra.

Han kunne fort hatt flere mål og om dette fortsetter så kan og vil dette bli en utrolig sesong for spissen. Egentlig har Hoffenheim som lag overrasket i starten av sesongen med mye godt spill. Tarik har helt klart valgt rett klubb.

4) Jeg tror en av sesongens store overraskelser kan bli Augsburg. Det de har vist så langt har vært overraskende bra og de kunne veldig fort hatt flere poeng enn de har nå (9). Trener Markus Weinzierl har fått fart på spillerne sine denne sesongen imotsetning til i fjor.

Da slet de voldsomt og berget seg kort tid før sesongslutt. Nå spiller de fotball på et høyere nivå og de er mer effektive. Raphael Holzhauser, Paul Verhaegh, Halil Altintop, Tobias Werner og Jan Moravek. De har gode spillere som så langt gjør en god sesong, og det tror jeg kommer til å fortsette. Dette kan faktisk bli en fin sesong for Augsburg.

5) Middels helg for de norske:

Moa ble sittende på benken under hele kampen for Stuttgart hjemme mot Frankfurt, Vegar Eggen Hedenstad var ikke i troppen til Freiburg, Tarik Elounoussi var ikke i troppen til Hoffenheim grunnet skade, Håvard Nordtveit fikk spille siste kvarteret for Gladbach i hjemmekampen mot Eintracht Braunschweig, Omar Elabdellaoui startet og spilte 83 minutter før han ble byttet ut mens Per Ciljan Skjelbred startet for Hertha Berlin og scoret et mål før han ble byttet ut etter 76 minutter.

Her kan du se de fem beste målene fra forrige runde:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere