RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skjelbred ligner mest på Annan

(Reuters/Scanpix)
Karl-Petter Løken har en enkel løsning på Rosenborgs forsvarsproblemer.

I 2010 slapp Rosenborg i snitt inn 0,8 mål per kamp i Tippeligaen. Det tilsvarende snittet etter tre kamper i 2011 er 2,67. Hjemme på Lerkendal er det blitt seks baklengs på to kamper.

Og der ligger det meste av forklaringen til at Rosenborg kun står med ett poeng når ti prosent av tippeligasesongen er historie.

- Hovedårsaken er at Anthony Annan er borte, og i tillegg spillere som Vadim Demidov og Kris Stadsgaard, sier RBK-legenden Karl-Petter Løken til Nettavisen dagen etter at 4-4-kampen mellom Rosenborg og Lillestrøm.

- Uflaks
Han mener uansett at gamleklubben har liten grunn til å fortvile. Fordi tallene ikke forteller hele historien.

- Hvis du ser på de to hjemmekampene mot Stabæk og Lillestrøm, er det også veldig mye tilfeldigheter. Motstanderlagene har vært veldig effektive. Omtrent alle sjanser har gått inn, og det kommer jo ikke til å fortsette.

- Rosenborg har rett og slett hatt litt uflaks. Jeg hadde ikke vært bekymret om jeg satt oppe i Trondheim, sier Løken.

Derfor mener han heller ikke det er de store grepene som skal til. Hadde han vært trener, hadde han imidlertid disponert midtbanen litt annerledes enn Jan Jönsson har gjort til nå.

Skjelbred som Annan
Nærmere bestemt ville Løken ha byttet plass på Per Ciljan Skjelbred og Markus Henriksen på den sentrale midtbanen. Til nå har Henriksen hatt det største defensive ansvaret – den såkalte Annan-rollen.

- Skulle jeg endret noe, hadde jeg kjørt Per Ciljan Skjelbred i den dype rollen. Han er den spilleren som etter min mening ligner mest på Anthony Annan. Han har veldig stor aksjonsradius og er veldig rapp i beina, noe som gjør at han kan dekke store rom, poengterer Løken.

- Henriksen er ikke like rask til beins, og samtidig er han farligere enn Skjelbred offensivt. Det så vi ikke minst den siste halvtimen mot Lillestrøm. Derfor hadde jeg villet bytte plass på de to, fortsetter Løken.

- Vil kjempe om gull
Mens han er positiv, begynner mange Rosenborg-supportere sin misnøye. Etter bare ett tap på 60 seriekamper i 2009 og 2010, er årets sesongstart uvant kost for trønderne.

I debattforum på nett raser diskusjonen om både trener Jönsson og sportslig leder Erik Hoftun.

- Sånn vil det alltid være i Rosenborg når poengene uteblir, konstaterer Løken.

- Men dette er ikke første gang Rosenborg får en dårlig start på sesongen, det skjedde ofte i min tid også. Jeg er overbevist om at RBK kommer til å kjempe om gullet også i år. De har allerede en stigende kurve, og store deler av kampen mot Lillestrøm var rett og slett meget bra. Bortsett fra Tromsø, er det heller ingen av de andre som har overbevist stort denne sesongen, poengterer Karl-Petter Løken.

Neste mulighet til å ta årets første seier: Borte mot Fredrikstad, mandag om en uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere