RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/Afp

- Skjønner at ikke alle vil ha meg i Liverpool

Sist oppdatert:
Men Brendan Rodgers lar seg ikke skremme av presset på Anfield.

Tidligere i vår fikk Kenny Dalglish sparken i Liverpool, og klubbens amerikanske eiere måtte ut på managerjakt.

Brendan Rodgers gjorde det først klart at han ikke var spesielt interessert i jobben, men med tid og stunder var det nordiren som til slutt ble ansatt.

Rodgers har hatt stor suksess med Swansea de siste sesongene, og ledet det walisiske laget til en knallsterk 11.-plass i Premier League sist sesong.

Tre typer supportere
Det blir likevel noe helt annet å lede Liverpool, en klubb der presset og forventningene hver sesong er enormt, og supporterne har klare krav.

- Det er tre typer supportere i hver klubb. Den første gruppen er de som elsker klubben, uansett hvem som er manager. Liverpool er alt for dem, sier Rodgers ifølge The Mirror.

- Den andre gruppen er de som aksepterer deg, men som krever at du skal ha suksess for å virkelig respektere deg. Det er helt greit for meg, sier manageren.

Den tredje gruppen Rodgers nevner er de han kaller kritikerne. En gjeng supportere som alltid skal mene noe, og som ifølge nordiren aldri bli fornøyd.

- Du kan ikke gjøre noe med dem. Om du gjør en god jobb går det greit, men du kan aldri si at de tar feil. Da vil det bare bli enda tøffere, sier Liverpool-sjefen.

- Jeg er åpen og ærlig, og skjønner det at ikke alle ønsker meg som manager i denne klubben, sier nordiren.

Tre-fire nye folk
Rodgers er allerede godt i gang med arbeidet på Anfield, og har vært klar på at han trenger tre-fire nye spillere for å gjøre Liverpool til et lag å regne med igjen.

Manageren er kjent for sin pasningsfotball, og ønsker å videreføre den spillestilen i Liverpool. For å klare det er han imidlertid avhengig av forsterkninger, mener han.

- Vi har en plan, og vet at det vil ta tid, men vi ønsker ikke bare å komme oss in blant topp fire. En klubb som Liverpool må satse mot toppen, sier Rodgers.

- Vi vet vi må være realistiske, og vi vet det vil ta tid før ting begynner å skje. Det er allerede noen toppspillere her som vil utgjøre en forskjell, sier manageren.

Liverpool-sjefen trekker fram Pepe Reina, Glen Johnson, Luis Suarez, Steven Gerrard, José Enrique, Martin Skrtel, Daniel Agger, og Jamie Carragher som spillere han liker godt.

- Alt ved denne byen gleder meg. Det er en by med historie og fotball, og jeg er stolt av å være en del av den, sier Rodgers.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere