RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skjønner ikke hva LSK holdt på med

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Start vant skjebnekampen, men var misfornøyd med manglende hjelp fra Åråsen.

START - SARPSBORG 1-0:

SØR ARENA (Nettavisen): Start vant skjebnekampen mot Sarpsborg søndag, en trepoenger som kan vise seg å bli gull verdt for sørlendingene når nedrykksstriden skal avgjøres.

- Det var mange ting vi gjorde riktig i dag og bedre enn i tidligere kamper, så det var et steg i riktig retning, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til Nettavisen etter kampen.

Mjelde var likevel er ikke helt fornøyd med laget sitt.

- Det er mye som må forbedres for å kunne ta tre poeng i hver kamp, men vi ta med oss den kampen og bygge videre på den, forteller 43-åringen.

Start går nå inn i en lang treningsperiode, ettersom det er landslagspause neste helg.

- Denne perioden blir viktig, og det blir mye lettere å gå inn i denne treningsperioden med tre poeng i bagasjen, mener den tidligere Brann-treneren.

Les også:- Ubeskrivelig deilig

Håper seieren inspirerer
Forrige gang Start tok tre poeng i Tippeligaen, var mot Fredrikstad i runde tolv, altså ni kamper uten seier.

- Det er sinnssykt lenge siden vi vant en kamp i Tippeligaen, så det er deilig å få den følelsen igjen, forteller Jesper Mathisen til Nettavisen.

Bård Borgersen er enig med sin midtstoppermakker og mener seieren er svært viktig for fortsettelsen.

- Jeg håper seieren i dag kan gi oss inspirasjon, slik at vi virkelig begynner å få troen på oss selv igjen, sier veteranen.

Den siste tidens dårlige resultater har tatt på for Start-spillerne.

- Selvtilliten i gruppa har ikke akkurat vært på topp i det siste, forteller den tidligere landslagsspilleren.

Sogndal-seier
Selv om Start endelig vant en kamp i Tippeligaen igjen, er det like langt opp til trygg grunn som det var før kampen, ettersom Sogndal tok en overraskende 3-0 seier mot Lillestrøm på Åråsen.

- Jeg skjønner ikke hva Lillestrøm holdt på med. Jeg husker ikke at Sogndal noensinne har slått LSK på Åråsen, så det var spesielt, sier Mons Ivar Mjelde.

Start ligger dermed fortsatt seks poeng bak trygg plass, i tillegg til at flere av lagene foran Start på tabellen både har en og to kamper mindre spilt enn Start.

- Før denne kampen var det 30 poeng å spille om, nå har vi tatt tre poeng og det er 27 poeng igjen å spille om. Vi må ha fokus på oss selv, og holder vi plassen er vi dyktige nok, klarer vi det ikke, så er vi ikke dyktige nok, konstaterer Start-treneren.

Starts neste kamp er mot Vålerenga søndag 11. september på Ullevaal Stadion og deretter følger det enda en vanskelig bortekamp mot Rosenborg.

- Når Sogndal vinner borte mot Lillestrøm, kan vi også ta borteseiere, forteller Jesper Mathisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere