*Nettavisen* Sport.

- Skjønner ikke at Liverpool turte

Foto: (foto: thomas enger)

TV 2-ekspert Bengt Eriksen forstår ikke at Liverpool turte å spille som de gjorde mot Chelsea, og at de kommer til å tape Champions League-finalen hvis de prøver seg på samme taktikk der.

04.05.05 14:01

Noen mente Liverpool spilte kjedelig, og at Champions League-suksessen for det aller meste er basert på glimrende defensiv jobbing. TV 2-ekspert Bengt Eriksen mener likevel at det er enorm forskjell på det Liverpool har suksess med - og det Hellas vant EM på i fjor.

- I EM var Hellas bevisst destruktive. De ville ikke noe annet. Til forskjell fra Hellas kliner i hvert fall Liverpool til fra start. Det er forskjell på det, og fra første sekund ikke ville angripe, sier Eriksen til TV 2 Nettavisen.

- At de tør
Han skjønte imidlertid lite da han så måten de opptrådte på mot Chelsea.

- Etter at de tok ledelsen ble de gradvis feigere. Jeg synes det er veldig rart at de turte å være så feige. At de ikke er litt kaldere i hodet da det begynner å røyne på. At de ikke forsøkte å holde litt i ballen, og forsøkte å få med litt folk fremover. Da de fikk ballen prøvde de et kjapt gjennombrudd eller sparket den vekk, bare for å få den like fort tilbake mot seg igjen, sier Eriksen.

- En bokser som blir presset inn i ringhjørnet, må av og til ut for å kunne trekke pusten. Ellers blir han slått i hjel, legger TV 2-eksperten til.

- Som ligacupfinalen
Han synes det blir ekstra ubegripelig da Liverpool tapte ligacupfinalen mot Chelsea med mer eller mindre samme taktikk.

- Da de røk i ligacupfinalen så de fryktelig bitre ut. Men de så ikke ut til å ha lært noe. De spilte jo på kliss lik måte igjen. Hadde Chelsea utliknet, hadde det ikke vært noe vits i å grine. Da ba jo på en måte om det. Det er ingenting som ville vært mer normalt enn en Chelsea-scoring helt på slutten av kampen. Tør man ikke i idrett, går det som regel gærnt, sier Eriksen.

Han mener det vil være bortimot selvmord å spille på samme måte i finalen i Istanbul 25. mai.

- At angrep er det beste forsvar, er ikke tatt ut av lufta. Da man har ballen, kan i hvert fall ikke det andre laget skyte mot deg.

Og:

- Derfor skjønner jeg ikke at Liverpool turte å spille som de gjorde. De levde fryktelig farlig. Sånne kamper som den i går, kan sammenliknes med Rosenborg-Fredrikstad. Man kommer seg unna med poeng i én av 10-12 kamper. Tirsdag gikk det bra.....

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.