*Nettavisen* Sport.

- Skjønner ikke hvorfor det skjer hver j***a gang

KOM TILBAKE: Morten Berres redusering var starten på det som til slutt skulle bli et meget fortjent Vålerenga-poeng. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Vålerenga kom tilbake etter å ha ligget under med to mot Rosenborg.

13.07.14 19:04

VÅLERENGA - ROSENBORG 2-2:

En artig fotballkamp mellom to av Tippeligaens storheter, endte uavgjort etter at Rosenborg ledet med to mål til pause.

Vålerenga kom imidlertid tilbake gjennom mål av Morten Berre og Christian Grindheim, og sikret et fullt fortjent poeng hjemme på Ullevaal.

- Det var deilig å få 2-2, vi hadde ikke mye mer å gå på. Jeg er kjempefornøyd med spillet og synes vi kjører over Rosenborg, sa Grindheim etter at hjemmelaget var nærmest seieren mot slutten av kampen.

Kjetil Rekdal var imponert over spillerne sine etter comebacket.

- Jeg imponert over laget som angriper konstant i 90 minutter. Det er klasseforskjell på lagene fotballmessig, men fotball handler om målene som scores og slippes inn, og det var det jevnt i dag, sa Rekdal.

Rosenborg-kaptein Tore Reginiussen var på sin side svært opprørt etter kollapsen.

- Det skjer gang etter gang etter gang. Intensiteten blir borte og vi blir for feige. Jeg klarer ikke å skjønne hvorfor det skal skje hver jævla gang, utbrøt en oppgitt Reginiussen.

Effektivt Rosenborg
Hjemmelaget gikk ut i hundre på Ullevaal, og kunne med litt mer hell og marginer ledet både 1-0 og 2-0 før fire minutter var spilt.

Toppscorer Vidar Örn Kjartansson var som vanlig en stor bakromstrussel, og kom seg til to gode skuddmuligheter i åpningen av kampen. Den første ble blokkert av Rosenborg-stopper Tore Reginiussen, mens forsøk nummer to enkelt ble tatt hånd om av keeper Alexander Lund Hansen.

Der hjemmelaget ikke utnyttet sine sjanser, viste gjestene fra Trondheim effektivitet ved første anledning.

Mike Jensen sendte Riku Riski igjennom med en nydelig pasning i bakrom, før finnen fant Alexander Søderlund umarkert foran mål. Fra fire meters hold kunne ikke den tidligere Haugesund-spissen unngå å score, og dermed var Rosenborg i ledelsen etter en et mål tatt rett ut av læreboka.

Oslolaget fortsatte å dominere på eget gress, og kunne utlignet på en av to store muligheter midtveis i første omgang.

Først headet Nicolai Høgh mot mål fra kort hold. Deretter kom Kjartansson til nok en god sjanse da han fikk fyrt av med venstrefoten fra noe spiss vinkel.

Begge gangene vartet imidlertid Alexander Lund Hansen opp med kvalitetsredninger på streken, og sørget for at Rosenborg beholdt ledelsen.

Fem minutter før pause måtte sisteskansen i ilden igjen, denne gang etter et dobbelt avslutningsforsøk fra Morten Berre.

Istedenfor uavgjort til pause, gikk istedet Rosenborg fram og doblet ledelsen.

Morten Gamst Pedersen slo et hjørnespark knallhardt inn foran mål, hvor Tore Reginiussen hadde ristet av seg markeringen. Headingen var like hard og ballen føk inn i nettmaskene.

Kom tilbake
Vålerenga-sjefen sa trolig klart ifra til laget sitt i garderoben, for i løpet av kampens siste 45 minutter var det blåtrøyene det handlet om.

Drøyt ti minutter ut i omgangen var innbytter Morten Berre på rett plass til rett tid, slik han pleier, og headet inn reduseringen etter innlegg fra Christian Grindheim. Hans første tippeligascoring for året.

Så, et kvarter før full tid skulle servitøren sørge for at ett poeng ble igjen i Oslo.

Grindheim banket til fra utenfor straffefeltet, og fikk drømmetreff da ballen suste forbi Lund Hansen.

Stillingen sto seg helt inn, og dermed ble det uavgjort i storkampen. Et resultat som egentlig ikke var godt nok for noen av lagene til at de kunne melde seg på i helt i toppen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag