RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kent Skibstad/Scanpix

- Skjuler seg bak pokerfjes

U-landslagstrener Per Joar Hansen er overbevist om at mange fotballspillere sliter med spilleavhengighet, uten at det synes så godt på dem.

- Man kan kanskje si det slik at mange klarer å skjule det bak et pokerfjes, sier Hansen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han er helt enig med kollega Arne Erlandsen, som hevder dette problemet er mye mer utbredt i norsk fotball enn de fleste tror, og mener det er på høy tid at det blir satt fokus på det.

Går ut over laget
- Jeg har selv opplevd dette i klubber jeg har vært, sier den garvede fotballtreneren.

- Jeg har hatt spillere som, til tross for at de har hatt godt betalt, hele tiden har bedt om forskudd på lønn. Da er det lett å komme inn i en ond sirkel, og det kan bli så ille at det går på allmenntilstanden løs. Resultatet er at spilleren blir ufokusert og ukonsentrert, i perioder kanskje også aggressiv og likegyldig. Dette kan i sin tur gå ut over hele laget.

- Jeg kan i det hele tatt ikke se noe positivt ved slik aktivitet. Den er utelukkende negativ i en prestasjonskultur, og byr meg imot, sier Hansen.

Innførte forbud
Derfor har han i klubbene han har vært ansatt de siste årene innført forbud mot nettspill, og kortspill der penger er involvert, når laget opptrer i det offentlige rom.

- Hva den enkelte gjør på sin fritid er det vanskelig å kontrollere. Men på turer i forbindelse med kamper eller treningsleire synes jeg et slikt forbud er på sin plass. Dette først og fremst for å hindre at den type kultur brer seg. Men også av hensyn til yngre spillere, for eksempel hospitanter, som gjerne ser opp til de etablerte spillerne, sier «Perry».

Han er enig med Erlandsen i at kombinasjonen med høy inntekt og mye fritid kan være skummel. Derfor er det så viktig å ha noe fornuftig å foreta seg mellom treningsøktene.

Hjelp til selvhjelp
- Klubbene bør gjøre mer for å legge til rette for dette, ikke minst utdanningsmuligheter, framholder han, og fortsetter:

- I det hele tatt bør klubbene ha en klar policy på dette temaet, slå ned på alt som har med pengespill å gjøre, og arbeide med aktuelle tiltak både for å forebygge og reparere. Det er viktig å vise ledelse og holdninger som klubben står for. Men framfor alt er det hjelp til selvhjelp, både for klubb og spiller.

- Av den grunn er det helt avgjørende at klubben fanger opp faresignalene. Når en spiller er konstant blakk og dessuten endrer personlighet, bør det ringe ei bjelle.

- Om han aldri så mye går rundt med et pokerfjes. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere