- Skogheim er spennende

Etter ett og et halvt år som Kongsvinger-trener har Vegard Skogheim fortsatt til gode å tape. Nå nevnes han som en kandidat til trenerjobben i Viking.

22.04.04 13:11

Erik Nevland har full tillit til at Viking-styret finner rett mann til den ledige trenerjobben, men innrømmer at han synes Vegard Skogheim er et spennende navn.

- Han er en fersk trener, men det gjør ingenting å være fersk hvis man er flink. Jeg overlater dette til styret, men Vegard Skogheim er ikke en håpløs kandidat. Jeg kjenner ham også som en bra mann fra tiden vi spilte sammen i Viking, sier Nevland til TV 2 Nettavisen.

Skogheim spilte for Viking fra 1996 til 1998. Han har også spilt for Ham-Kam og Werder Bremen, og står med et tosifret antall landskamper for Norge. Han ble ansatt som Kongsvinger-trener før fjorårssesongen, og laget tapte ikke en eneste kamp i løpet av sesongen. Da laget røk ut av cupen var det sågar etter straffesparkkonkurranse. I årets 1. divisjon har laget innledet med fire poeng på to kamper.

- Alt kan vel kjøpes for penger, sier Skogheim til TV 2 Nettavisen.

Tror ikke han blir Viking-trener nå
Likevel har han ingen tro på at det blir han som blir Vikings nye trener.

- Nei. De leter jo etter en trener med mer ballast denne gangen, og jeg er vel en 2. divisjonstrener. Jeg har jo bare trent Kongsvinger i to kamper i 1. divisjon. Jeg tipper at Viking ender opp med et mer trygt navn. Samtidig vil jeg på generelt grunnlag si at Viking må være en av de mest spennende klubbene å trene. Det ville vært spennende å trene Rosenborg også, men da vet man jo nesten at man vinner. I Viking er det potensial, kultur og tradisjon. En jobb som vil være interessant for mange trenere, sier han videre.

- Men jeg er overbevist om at det jeg driver med på trening, er riktig. Det vil jeg også fortsette med. Også den dagen jeg eventuelt flytter til en annen klubb. Det er nyanser fra klubb til klubb, men jeg har en klar filosofi, sier Skogheim videre.

- Uaktuelt å la Skogheim gå
Han har kontrakt med klubben helt til 2007, og Kongsvingers styreleder, Kjell Øystein Torp, varsler at de vil gjøre alt de kan for å beholde Skogheim.

- Det er uaktuelt at han forsvinner. For å si det sånn - da blir han veldig dyr i alle fall. Men dette har vi overhodet ikke diskutert, sier Torp til TV 2 Nettavisen.

- Men det er hyggelig at vi har en trener som er attraktiv. Vegard skal ha mye av æren for det som har skjedd i Kongsvinger. Han er en humørspreder, men kan også si i fra hvis det trengs og det er en veldig fin kjemi mellom trenerne og spillergruppa, skryter Torp videre.

Før Skogheim overtok Kongsvinger, trente han først Brummundal og så Lillehammer.

Ville Skogheim vært en bra mann for Viking. Si din mening om Vikings trenerjakt i kommentarfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag