*Nettavisen* Sport.

- Skuffet over de unge spillerne

Foto: Martin Rickett / PA Photos / NTB scanpix

Brendan Rodgers mener Liverpools unggutter sviktet etter cupsjokket mot Oldham.

27.01.13 20:06

OLDHAM - LIVERPOOL 3-2:

Selvmål og svake prestasjoner av forsvar og keeper ble Liverpools bane i denne utgaven av FA-cupen.

Etter exiten fra den gjeveste engelske cupen mente Liverpool-sjefen både prestasjonen og konsentrasjonen lå langt under det som forventes.

- Vi kom hit i god form og er selvsagt ekstremt skuffet. Jeg er veldig skuffet over de unge spillerne. De fikk muligheten til å vise at de kan spille for Liverpool og kan være med på å vinne titler, sa Rodgers til BBC radio.

- Vi mistet konsentrasjonen og hadde bare 35 minutter der vi var på riktig nivå. Jeg vil dog gratulere Oldham, fortsatte nordiren.

Fikk kapteinsrollen
Luis Suarez ble valgt til kaptein på Liverpools tabbekveld.

Suarez har vært en kontroversiell figur siden han kom til Liverpool fra Ajax vinteren 2011.

Spissen har vært involvert i rasismesaken med Patrice Evra, og har blitt beskyldt for både filming og juks. Suarez har likevel også levert prestasjoner på høyeste nivå.

I FA-cupkampen mot Oldham søndag hadde mannen fra Uruguay for første gang fått muligheten til å lede Liverpool som kaptein av manager Brendan Rodgers.

De rødes førstekaptein, Steven Gerrard, startet kampen på benken. Veteranen ble byttet inn i det 55. minutt og tok da over bindet fra Suarez.

Da Gerrard entret banen lå Liverpool under 3-1 i Oldham, etter svakt forsvars- og keeperspill. Joe Allen skapte ny spenning ti minutter før slutt, men det holdt ikke.

Oldham er videre i FA-cupen. Det er ikke Liverpool.

Tabbeaften
Det var bare spilt to minutter på Boundary Park da hjemmelaget tok ledelsen. Sebastian Coates tapte en luftduell, og Martin Skrtel var uheldig og satte ballen i eget nett.

Oldham-spillerne kriget godt inne i feltet, og satte Liverpools forsvarsspillere under press. Det første altså fram til en feil og scoring.

Liverpool trengte ikke all verdens tid på å svare. I det 16. minutt var kaptein Suarez på farten. Spissen fikk ballen i god posisjon og avsluttet kaldt og rolig forbi vertenes keeper.

Brad Jones hadde fått sjansen i målet til Liverpool denne kampen, men det mannen fra Australia vartet opp med på overtid i første omgang var alt annet enn imponerende.

Et svakt innlegg langs bakken fra Oldham gikk helt inn til Jones. Keeperen mistet imidlertid ballen da han skulle plukke den, og Matt Smith kunne enkelt sette inn 2-1.

Dermed kunne vertene, som til daglig spiller i League One, gå i garderoben med ledelse, etter det som hadde vært en tøff og fysisk første omgang i Oldham.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix

Det var Oldham som også hadde hatt ballen mest i første omgang, med 50,5 prosent. Hjemmelaget hadde også flest avslutninger med åtte mot Liverpools tre.

Ny spenning
Andre omgang startet som den første sluttet, med scoring til Oldham. Reece Wabara raget høyest etter en lompe av et innlegg og styrte ballen via stolpen og i mål.

Nå var Liverpool for alvor i trøbbel på Boundary Park.

De røde satte inn et ekstra gir etter at Oldhams tredje scoring lå i nettet, og byttet også inn Gerrard. Gjestene skapte en rekke store sjanser, men Oldham holdt lenge unna.

Selv med offensive krefter som Daniel Sturridge, Suarez, Gerrard, og Raheem Sterling klarte ikke gjestene å lure tidligere Liverpool-keeper Dean Bouzanis i Oldham-buret.

Først i det 80. minutt skulle det lykkes for de røde. Midtbanemannen Joe Allen klinte til etter en corner, og endelig kunne Liverpool se kula gå inn mellom stengene. 2-3.

Til tross for press, seks minutter med overtid og et Steven Gerrard-skudd i tverrliggeren, kom ikke Liverpool nærmere. Dermeed var det farvel til FA-cupen for denne gang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.