*Nettavisen* Sport.

- Skulle aldri vært godkjent

Foto: Jon-Michael Josefsen/SCANPIX

Molde-keeper Knut Dørum Lillebakk raser mot Aalesund-keeperens strafferedning.

09.11.09 06:26

MOLDE – AALESUND 1–1 (2-2 e.e.o. /4-5 e.str.):

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): For da Anders Lindegaard reddet den første straffen som ble tatt i straffesparkkonkurransen – det skulle vise seg å bli den eneste redningen – sto han minst én meter foran målstreken, etter mye bevegelse på streken.

– Jeg står rett ved siden av linjedommeren – han har én eneste oppgave han skal gjøre, men klarer ikke det, sier Molde-keeperen til Nettavisen.

Bitter Dørum Lillebakk
Og Dørum Lillebakk synes det er bittert at Lindegaard bare får beskjed om å holde seg på streken resten av straffesparkkonkurransen – i stedet for at Jose Mota fikk muligheten til å ta straffen om igjen.

– På resten av straffene sto Lindegaard på streken, og det var fordi linjedommeren ga ham beskjed om det. Lindegaard ba meg holde kjeft og slutte å klage, forteller Molde-keeperen.

– Dette er en regel som finnes, men dommeren bestemmer bare en av 100 ganger at det skal blåses. Enten må regelen praktiseres, ellers så må den tas bort, mener Molde-keeperen, som ikke reddet en eneste straffe.

– Ren bingo
Foruten den første straffen fra Khari Stephenson, var han heller ikke i nærheten på straffene fra Arneng, Herrera, Philips og matchvinner Skiri.

– Det var ren bingo, som vanlig. Jeg er skuffet over at jeg ikke klarte å redde noen av straffene. På den første går ballen under meg – jeg går nesten for mye, og klarer ikke å komme ned på ballen, forklarer Lillebakk.

Molde mente seg også snytt for en straffe, da Jonathan Parr dyttet vekk Mame Biram Diouf på Aalesunds femmeter etter 70 minutter.

– Selvfølgelig var det straffe, sier senegaleseren til Nettavisen.

Aalesunds Diego Silva kunne også fort ha vært utvist – først stemplet han Makthar Thioune i brystkasse, så prøvde han å filme seg til straffespark i situasjonen der Glenn Roberts utlignet til 1–1.

Jose Mota skulle også trolig hatt straffespark da Jonathan Parr felte ham som bakerste mann i andre ekstraomgang.

- Det var kanskje straffe, jeg vet ikke, sier en deppa Mota til Nettavisen om situasjonen.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.