*Nettavisen* Sport.

- Skulle bare mangle at Tore André Flo ikke satt på benken

Foto: Scanpix

To Ulrik Flo-scoringer mot AaFK gjør det vanskelig for onkel Tore André å komme seg inn på laget.

26.06.12 09:45

AALESUND - SOGNDAL 2-2:

COLOR LINE STADION (Nettavisen): Flo-familien formelig flommer over for tiden. I bortekampen mot AaFK var både Tore André, Per Egil og Ulrik i Sogndal-troppen. Sistnevnte scoret to mål da Sogndal klarte 2-2 på Color Line Stadion.

- Ulrik er en tilnærmet komplett spiller. Han er god på hodet og god med beina. Potensialet er stort, sier Sogndal-trener Jonas Olsson til Nettavisen.

I dag kjemper Ulrik og Tore Andre om én av to spissplasser i Sogndal. Kontrasten er således stor til hvordan situasjonen var for en del år siden.

Lørdag var det nøyaktig 14 år siden Norge møtte Brasil i VM i Frankrike. Mens Ulrik kun var ni år gammel, utgjorde Tore André og Kjetil Rekdal hovedrollene i kanskje tidenes største norske fotballøyeblikk.

I oppgjøret mellom AaFK og Sogndal satt 90-tallsheltene på hver sin benk, men kun én av dem har lagt skoene på hylla. Likevel kom Tore André Flo aldri innpå det nystrøkne kunstgresset på Color Line Stadion. Det skyldtes nevøen Ulriks storspill.

Endelig stang inn
- Hittil i sesongen har jeg slitt med å være på rett sted til rett tid. I tillegg føler at jeg har hatt mye stang ut, forteller Ulrik Flo.

23-åringens 1-0-scoring var imidlertid stang inn – bokstavelig talt. Flo utnyttet kaoset i AaFK-forsvaret og skjøt via stolpen og i mål. På 2-1-scoringen var han på rett sted til rett tid da han ekspederte Malick Manes gode innlegg i nota.

- Det er godt å se at det løsner foran mål for Ulrik. Nå tror jeg det kommer mange flere, spår onkel Tore André, hvis merittliste overgår alle, selv i Flo-familien.

Med scoringene mot AaFK gjorde Ulrik imidlertid sitt for å ta igjen forspranget.

- Jeg trengte å få et par goalgettermål. Samtidig hadde det vært enda deiligere om vi ikke hadde mistet seieren på overtid, innrømmer Ulrik.

Han får mye skryt av sin onkel etter to scoringer mot et vanligvis bunnsolid AaFK-lag.

- Jeg kjenner meg litt igjen i Ulriks kvaliteter, både hvordan han gjør det på trening og i kamp, sier den tidligere Chelsea-profilen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Sveon Ove Ekornesvåg/Scanpix

Mange likhetstrekk
Selv om han ser likhetstrekk til seg selv, synes han Ulrik kanskje minner vel så mye om Håvard og Jostein Flo.

- Han er en slags blanding av oss. Han er duellsterk og en fighter. Sånn sett minner han kanskje mest om Jostein, mener Tore André.

Ulrik er ikke uenig i det.

- I forhold til dem har jeg ikke så mye å vise til ennå, men som spilletype har vi en del likheter. Jeg har bra luftstyrke og tidvis god teknikk, selv om jeg nesten aldri viser det, ler han.

- Jostein var tung og treg. Det kjennetegner vel meg også.

Selv om han har plassert sin onkel på benken, bruker ikke han det som grunnlag for å erte Tore André.

- Jeg er 23 år; han er 39 år. Det skulle bare mangle at jeg velges fremfor han. Men han holder fortsatt koken. Hadde han vært litt kvikkere, hadde jeg nok ikke hatt så mye å stille opp med, tror Ulrik Flo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag