*Nettavisen* Sport.

- Skulle gjerne betalt 10 millioner for ny spiss

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Men Kjetil Rekdal hadde bare råd til å sikre seg nesten to meter med estisk måljeger.

VÅLERENGA - AALESUND 2-0

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Foran årets sesong mistet Aalesund viktige Tor Hogne Aarøy. Fyrtårnet på topp pakket sekken og tok turen til Japan. Dermed sto Kjetil Rekdal og hans tangotrøyekledde menn uten det oppspillspunktet som har vært en viktig del av taktikken.

Det vil si, klubben sto uten et oppspillspunkt fram til overgangsvinduets siste dag - 31. mars.

Da ble det nemlig klart at 199 cm høye Sander Post hadde signert for de oransje. Overgangssummen for den storvokste spissen fra estiske Flora Tallinn skal ha vært på rundt 1 million norske kroner, og allerede i fredagens kamp mot Vålerenga fikk spissen si AaFK-debut.

- Kunne ikke mange navn
Noen superdebut ble det imidlertid ikke. Aalesund hadde en meget svak dag på jobben, og Post gjorde seg lite bemerket som innbytter.

- Det var vanskelig for meg der ute. Det var min første kamp, og jeg visste ikke hvordan vi skulle spille, sier Post til Nettavisen.

- Jeg visste i grunn ikke navnet på så mange av medspillerne mine heller, forteller giganten fra Estland.

26-åringen scoret 24 mål på 17 kamper for Flora Tallinn i fjor, og håper å kunne gjenta bedriften i Aalesund.

- I dag var jeg ikke fornøyd med egen innsats fordi jeg ikke klarte å score. Jeg hadde til og med en brukbar målsjanse, sier han.

- Jeg har kommet hit for å spille mye og score mange mål, forteller den lange måljegeren.

- Ikke hastekjøp
AaFK-trener Kjetil Rekdal mener imidlertid det er litt tidlig å uttale seg om hva både Post, og klubbens andre nykommer, Solomon Okoronkwo kan utrette.

- Vi må bruke tid på å finne ut av det. Når resten av laget ikke fungerer, er det ikke lett å være spisser, sier han til Nettavisen.

- Var kjøpet av Post et hastekjøp?

- Nei, det var det ikke. Vi kunne skulle gjerne ha kjøpt mange andre og vi, om vi hadde hatt penger til å kjøpe en spiss til ti millioner. Nå fikk jo heller ikke Vålerenga den spissen de ville ha (Celso Borges fra Fredrikstad red. anmerk). Men vi er fornøyd med at vi fikk tak i Post, sier Rekdal.

- Og så mye mer om det vil jeg ikke si. Nå får vi bare prøve å gjøre det beste ut av de vi har.

- Ikke bare lange baller
Men selv om Sander Post først og fremst har høyden som sin store styrke, betyr ikke dette nødvendigvis at det skal pumpes lange baller.

- Fotballen består av mange elementer. Fysisk styrke og hodestyrke kan være viktig i perioder av sesongen. Men det betyr ikke at vi bare skal spille langt mot ham hele tiden, forteller Rekdal.

- Men han er tiltenkt Aarøy-rollen i laget?

- En del kanskje. Men vi har en plan om å spille annerledes noen ganger også. Vi gjorde for så vidt det i fjor også. Nå må vi bare prøve å spille med det mannskapet vi har, og utvikle oss derfra, sier den tidligere landslagsmannen.

PS. Den nye spissen Solomon Okoronkwo startet oppgjøret mot Vålerenga, mens Sander Post kom inn som innbytter i andre omgang. Begge gikk altså målløse av banen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.