RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skulle ønske jeg hørte fra dem for flere år siden

HOLDER KOKEN: Kjeti Wæher (39) spilte en ny god kamp for Vålerenga mot Sarpsborg 08.
HOLDER KOKEN: Kjeti Wæher (39) spilte en ny god kamp for Vålerenga mot Sarpsborg 08. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Kjetil Wæhler avviser imidlertid at han er bitter.

SARPSBORG 08 - VÅLERENGA 1-1:

SARPSBORG STADION (Nettavisen): - Jeg er ikke overrasket over meg selv. Det er på dette nivået jeg ønsker å ligge på hver eneste kamp, og jeg har sagt at jeg ønsker å gjøre en forskjell her i Vålerenga og Tippeligaen.

Det sier Kjetil Wæhler til Nettavisen etter å ha spilt en ny god kamp som forsvarssjef for Vålerenga. Wæhler ble hentet inn av Kjetil Rekdal foran denne sesongen for å gjøre nettopp dette – stramme opp et forsvar som til tider var lekk som en sil under fjorårets sesong.

IMPONERT: Kjetil Rekdal mener Kjetil Wæhler er blant Tippeligaens beste midtstoppere defensivt.

- Min primære jobb er å ta tak i det defensive, og det har fungert veldig bra så langt, sier Wæhler enkelt og greit.

 - Det virker som om du har det gøy om dagen?

 - Det er veldig gøy, men det er og litt sånn ”jobbigt” som man sier på svensk. Det er mye å ta tak i og mye å holde styr på. Men det er bare å ta seg selv litt i nakken og kjøre på. Nå har vi fått en veldig god start, men vi ønsker også å score mer mål på bortebane. Men dette var et steg i riktig retning, sier han om gårsdagens kamp mot Sarpsborg 08 som endte 1-1.

Takker ja om Høgmo ringer
Wæhler dro i 2009 etter syv sesonger i Vålerenga til danske Aalborg. Etter tre sesonger her gikk ferden videre til svenske IFK Gøteborg, før han nå har vendt tilbake til klubben han vant gull med i 2005.

Han har totalt 32 landskamper for Norge (scoret ett mål), men han har og måttet melde forfall en rekke ganger. Han har aldri lagt skjul på sitt store ønske om å få spille flere kamper med flagget på brystet, men begynner å innse at det skipet sakte men sikkert legger fra kai.

 - Jeg føler at det jeg har levert de siste årene har vært mer enn godt nok for landslaget, men jeg har følt landslagssjefene har valgt sin retning med andre og yngre spillere, sier han og tenker seg litt om.

 - Men det er i grunn helt greit. Nå er hovedprioriteten min å prestere for Vålerenga, og så får han (Per-Mathias Høgmo) ta med de spillerne han vil.

- Men ringer han så er svaret … ?

 - Da er svaret ja. Jeg skulle ønske jeg hadde hørt fra landslagsledelsen for flere år siden, men det er ikke noe jeg tenker veldig mye på, sier han.

- Kan jeg ane et snev av bitterhet i stemmen din?

 - Nei, ikke bitterhet. Jeg har vært med så lenge at jeg ikke er bitter i det hele tatt. Jeg synes det er fint at han satser på yngre krefter, og det er gøy når man ser dem prestere. Det er viktig at landslaget kommer seg til et sluttspill, og så får vi eldre heller stå på sidelinjen og se hvordan det går, sier midtstopperen.

VIL TILBAKE: Kjetil Wæhler aksepterer at Per-Mathias Høgmo vil satse på yngre krefter, men takker ja dersom han blir tatt ut på landslaget igjen.

- Har manglet en slik spiller
Gårsdagens redningsmann for Vålerenga, Ghayas Zahid, skryter uhemmet av det Wæhler gjør både på og utenfor banen.

- Kjetil er en fantastisk spiller. Vi har kanskje manglet en slik spiller som ham – en som ikke bryr seg om hva som kan skje før han stuper inn i dueller, ofte med hodet først. Jeg tror ikke han bryr seg om han mister noen av tennene heller, han er virkelig en kriger, sier Zahid og fortsetter.

 - Vi føler oss alle mer trygge med han i midtforsvaret. Det er egentlig litt utrolig hvordan han holder seg så ”fit” på, han legger ned en enorm innsats for klubben, sier stortalentet.

Og nå spekuleres det på Valle om hvor lenge Wæhler faktisk kan spille på toppnivå.

­- Jeg har hørt det har vært snakk om at jeg kan spille til jeg er 45, men de ordene er ikke mine, sier Wæhler og ler før han fortsetter.

 - Jeg har kanskje tenkt kanskje rundt tre år til, men nå tar jeg denne sesongen først med Vålerenga så konkluderer jeg mot slutten av året om hvordan det blir videre. Det må fortsatt være gøy, for det er mange timer som blir lagt ned – både under oppkjøring og under selve sesongen. Det skal være gøy, og hvis det plutselig ikke er det en dag, er det ikke noe vits, sier han bestemt.

 - En av Tippeligaens beste
Vålerenga-trener Kjetil Rekdal må trekke på smilebåndet når han hører tallet 45, men både tror og håper Wæhler kan være like god til og med neste sesong.

­- Forsvarsmessig er han fantastisk. Kreativiteten hans kunne kanskje vært litt bedre, det er noen pasningsvalg her og der som ikke er helt optimale. Men resten av kampen er han ”outstanding”, og holder hele forsvaret på ”tå hev”. Defensivt er han en av de beste midtstopperne i Tippeligaen, selv om han er 39 år, sier mannen med to VM-scoringer for Norge.

­Mot Sarpsborg 08 løp Wæhler en rekke ganger opp hjemmelagets spillere som var nære ved å bryte gjennom Vålerengas forsvarsrekke. Rekdal tror grunnen til at han fortsatt klarer det er enkel.

- Han er klok. Og så trener han noe helt sinnssykt mye. Vi trenger ikke å fortelle ham hva han skal gjøre, han gjør det bare, avslutter treneren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere