*Nettavisen* Sport.

- Skulle ønske det var kamp i morgen

Foto: (foto: scanpix)

Michael Owen ble presentert som ny Newcastle-spiller onsdag. - Jeg skulle ønske det var kamp i morgen, sa han.

31.08.05 14:11

Real Madrid, Liverpool eller Newcastle. Det var de tre reelle alternativene for 25 år gamle Michael Owen når han skulle begynne på en ny fotballsesong.

- Jo nærmere overgangsfristen kom, jo mer ble det klart at Newcastle ville bli min neste klubb. For karrieren var det best å gå til Newcastle, sa han, og tenkte mest på at Real Madrid hadde kjøpt to spisser i sommer. Owen vil spille fotball, og det ville han ikke fått gjort mye som femtevalg i den spanske klubben.

Alan Shearer har spilt en viktig rolle i å bringe Owen til Newcastle. Veteranen brukte, ifølge han selv, en formue på telefoner til den spanske hovedstaden i et forsøk på å lokke 25-åringen til St. James' Park.

- Alan har vært en god venn lenge. Alle vet at det er hans siste sesong. Det blir en ære å spille med ham den siste sesongen. Han deler også de samme interessene som meg - golf, hest, familieliv - han er en god venn, og var en av flere grunner til at jeg kom, forklarte Owen.

Britiske aviser skrev at Liverpool var førstevalget til Owen, men da klubben ikke virket like interessert i å bringe Owen tilbake til Anfield, var det i realiteten bare en mulighet.

- Jeg har fortsatt venner i Liverpool, jeg skal møte flere av dem på landslaget i ettermiddag, og Liverpool vil alltid være en del av livet mitt, for jeg har vært der så lenge. Men dette er et nytt kapittel, og jeg ser fram til det. Mottakelsen jeg har fått her, har vært fantastisk. Jeg skulle ønske det var kamp i morgen, sa han.

Nå er målet å vinne noe med Newcastle.

- Det er bare et tidsspørsmål før Newcastle vinner noe, og jeg håper jeg kan være en del av det når det skjer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.