*Nettavisen* Sport.

- Skulle ønske jeg kunne grave meg ned i et høl

Foto: Scanpix Montasje

Klanens talsmann legger seg flat etter uttalelsene om Carl-Erik Torp og Downs syndrom.

Vålerengas 4-1-seier mot Brann i Bergen har kommet i skyggen av Klanens oppførsel under videohilsenen som Carl-Erik Torp sendte fra sykesengen.

«Hallo, alle sammen. Jeg skulle gjerne vært der hos dere nå. Det har jeg ikke muligheten til. Jeg skal se kampen fra senga, og håper at det blir en flott opplevelse», sa Torp, som forrige helg fikk hjertestans og ble reddet av en kvikk lege og at det fantes en hjertestarter på stadion i Sogndal.

Mens Torp snakket på storskjermen, sang enkelte Vålerenga-supportere «la ham dø».

Dagbladet.no kontaktet Klanens talsmann Svein Erik Bakke, som var til stede på Brann Stadion. Han mente at det ikke var en stor sak og at det hadde blitt for mange markeringer i fotballen.

- Skal vi ha en markering når det er en unge som blir født med Downs syndrom også? Så lenge ingen er døde, er det meste tillatt, uttalte Bakke.

Det har skapt enormt oppstyr og de fleste medier har mandag forsøkt å få tak i Bakke for å høre om han står ved denne uttalelsen.

Overfor Vålerengas nettside gjør Svein Erik Bakke det klart at han angrer.

- Det er mine ord som er brukt, men ikke i sammenhengen jeg så for meg, og jeg legger meg flat for hvordan dette har kommet fram i media. Jeg forstod ikke på daværende tidspunkt at vår sang var fornærmende for publikum i Bergen. Dette er to saker som har blitt til én. At vi sang under markeringen og at jeg brukte ordet downs syndrom. Derfor føler jeg at ting er tatt litt ut av sammenheng, sier Bakke.

- Samtidig vil jeg benytte anledningen til å beklage overfor hele SK Brann og overfor Torp. Jeg ønsker ham god bedring og jeg ønsker ham ikke noe vondt.

Han regner med at Klansstyret vil diskutere hans stilling som talsmann når det samles i neste uke.

- Da regner jeg med at dette blir punkt nummer én. Da er det Klansstyret som bestemmer hva som skjer videre. Men hadde det vært gjentagende sleivspark og nedlatende holdninger, så ville jeg forstått at det måtte bli tatt affære. Jeg har vurdert stillingen min, og skulle ønske jeg kunne grave meg ned i et høl og forsvinne en periode, men dette handler også for meg om å stå der når det blåser som verst, sier han.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.