*Nettavisen* Sport.

- Slapp research svekker Hallén-anklagene

ANKLAGES: Yngve Hallen anklages for korrupsjon i boken Fotballagenten. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Skandalebok angripes fra alle kanter.

03.10.14 16:32

Skandalebok angripes fra alle kanter.

Det er i boken Fotballagenten av Knut Høibraaten at det hevdes at nåværende president i Norges Fotballforbund, Yngve Hallén, skal ha mottatt 40.000 kroner under bordet i forbindelse med overgangen til Piotr Leciejweski.

Den nåværende Brann-keeperen gikk til Sogndal i 2008, på den tiden Hallén var ansatt som daglig leder i Sogndal. I boken siterer Høibraaten en e-post fra den polske agenten Marcin Hakman, som angivelig bekrefter det hele.

Hakman skal ha skrevet følgende til Høibraaten:

«Angående Sogndal og penger under bordet … Jeg håper at du ikke forteller det til Sogndal. Det er lenge siden og jeg vil ikke lage noen problemer. Men i din fortrolighet var det rundt 5000 euro.»

Agenten reagerer
Nå slår imidlertid den aktuelle agenten tilbake mot dette. I en uttalelse til Nettavisen nekter han for at Hallén skal ha fått penger under bordet og går langt i å antyde at det som står i Fotballagenten ikke er sant .

- Han prøver å manipulere det jeg har sagt, sier agenten til Nettavisen.

- Det stemmer ikke at jeg betalte penger under bordet i denne overgangen, verken til Yngve Hallén eller Trond Fylling. Det hele er en stor misforståelse. Alt i forbindelse med overgangen gikk riktig for seg, sier han til Nettavisen.

Den angivelige e-posten er ikke det eneste som skal være feil i Høibraatens bok. Trond Fylling blir også omtalt som Sogndals sportsdirektør i boken.

Sogndal, Fylling selv og Yngve Hallén mener alle at dette er direkte feil. Fylling skal på tiden da Piotr Leciejweski signerte for Sogndal ha vært selvstendig næringsdrivende, har Nettavisen fått opplyst av tippeligaklubben fredag.

- Slapp research
Via sin advokat Jon Wessel-Aas mener Hallén at dette kun bekrefter forfatteren og forlagets «slappe» research.

- Hallén har reagert på at Fylling blir omtalt som en sportsdirektør. Det var han ikke på det tidspunktet. Fylling var selvstendig. Han hadde en rolle i dette, men ikke noe som Hallén hadde direkte med å gjøre, forklarer advokat Wessel-Aas til Nettavisen.

Han sier videre at dårlig research, svekker troverdigheten til boken.

- Det Fylling selv sier bekrefter den slappe researchen hos forfatteren og forlaget, både med hensyn til hva slags betaling han har fått, og med hensyn til hvilke roller folk har hatt. Vi mener dessuten at dette understreker at det ikke er noen grunn til å rette beskyldninger mot Hallén, sier fotballpresidentens advokat.

- Alt var lovlig
Fylling har tidligere bekreftet overfor Nettavisen
at han mottok en sum fra Hakman i forbindelse med overgangen og at det skal ha vært lovlig.

Det samme hevder den polske agenten.

- Jeg overførte penger til Fylling, som på dette tidspunktet ikke var ansatt i klubben, Vi jobbet sammen som forretningspartnere, sier Hakman.

- Alt var lovlig, vi har kvitteringer og har betalt skatt, sier han.

Den omtalte boken er utgitt på Kagge Forlag, og forlagssjef Erling Kagge, har uttalt til VG at han ikke er redd for juridiske etterspill i denne saken.

Han sier også at forlaget har lest all dokumentasjon som Høibraaten kommer med nøye, før boken ble godkjennt.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag