RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Slapp til spillere som ikke var klar for oppgaven

Sist oppdatert:
Åge Hareide tar på seg skyld for PSG-tapet.

PSG - MALMÖ FF 2-0:

Zlatan Ibrahimovic startet karrieren i svenske Malmö FF og har senere spilt for noen av de største klubbene i fotballens verden.

Tirsdag møtte PSG-spissen sin gamle klubb i det aller gjeveste selskap, nemlig Champions League. Åge Hareide har ledet den svenske klubben til turneringen for andre år på rad og i høst står storkampene i kø.

I tillegg til møtet med Zlatan skal den norske treneren og hans mannskap også møte Real Madrid og vriene Sjakhtar fra Ukraina i gruppespillet.

For det franske laget, som har ambisjoner om å gå langt i Champions League, ville alt annet enn seier selvsagt vært for dårlig tirsdag.

Takket være Angel Di Maria og Edinson Cavani ble det også tre poeng og en perfekt start på turneringen for det franske mesterlaget. Zlatan var nest sist på ballen med en lekker flikk da Cavani ordnet 2-0 i andre omgang.

- På min kappe
Det meste handlet om vertene i første omgang og det var bare spilt fire minutter da en av sommerens store PSG-signeringer slo til.

Angel Di Maria ble aldri noen suksess i Manchester United, men for det franske storlaget har argentineren fått en svært spennende start.

I det fjerde minutt ble han spilt opp på kanten av Marco Veratti, før han på lekkert vis satte ballen i motsatt hjørnet fra svært spiss vinkel.

Di Maria var svært toneangivende da Real Madrid vant Champions League i 2014 og stjernen kan nok fort også bli viktig for PSG.

Åpningen på kampen kunne tilsi at det fort ville bli stygge sifre for Hareide og hans menn, men etter hvert fikk det svenske laget demmet bedre opp for Di Maria og hans medsammensvorne på høyresiden, Gregory van der Wiel, og dermed fikk de også litt bedre arbeidsvilkår.

- Vi tok noen feil beslutninger med tanke på når vi skulle støte og når vi skulle stå mot Di Maria. Men det må jeg ta på min kappe. Jeg slapp kanskje til noen spillere som ikke var beregnet på å løse en slik oppgave. Når Di Maria får plass, er han dyktig. Det er mange dyktige spillere i PSG og det er nok flere enn Malmö som vil få slite, sier Åge Hareide til Viasat.

Zlatan sentral
Malmös Markus Rosenberg innrømmer også problemer.

- Vi hadde litt problemer ute på venstrekanten. Søramerikanerne våre skjønte ikke helt taktikken, sier Markus Rosenberg til TV 3

Malmö skapte svært lite og kun en sjanse for tidligere Haugesund-helt Nikola Djurdjic var noe å skrive hjem om de første 45 minuttene.

Heller ikke PSG klarte å følge opp den gode starten med ytterligere nettkjenninger før hvilen og det sto fortsatt 1-0 til pausen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

SCORET: Superspiss Edinson Cavani.


I det 61. minutt var det duket for 2-0. Maxwell spilte til bestekompis Zlatan Ibrahimovic og spissen flikket videre med hælen til Edison Cavani. Mannen fra Uruguay var på plass og headet inn PSGs andre mål.

Like etter var Zlatan involvert igjen da han ga ballen til Veratti. Italieneren kunne kanskje skutt, men spilte i stedet til Cavani. Denne gangen ble superspissen stoppet av Malmös keeper, Johan Wiland.

Det ble aldri flere mål på Parc Des Princes og PSG hadde stort sett full kontroll mot Hareide og hans tapre svenske venner.

Jo Inge Berget spilte for øvrig fra start i oppgjøret i Paris, mens Magnus Wolff Eikrem var ubenyttet innbytter i denne kampen.

Se høydepunkter:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere