*Nettavisen* Sport.

- Slik kan italiensk fotball reise seg igjen

KLAR TALE: Pavel Nedved mener italiensk fotball må våkne fra dvalen. Foto: Giuseppe Cacace (Afp)

Pavel Nedved mener klubbene bør følge Juventus' eksempel.

Fire og et halvt år har gått siden José Mourinho ledet Inter til triumf i Champions League. Enda tre år tidligere gikk AC Milan til topps i Europa etter finaletriumf mot Liverpool.

Nå ligger Milano-fotballen nede med brukket rygg. Ingen av byens to stoltheter er i nærheten av gammel storhet. Heller årets tittelkandidater, Roma og Juventus, er i nærheten av sine konkurrenter i Europa.

Det fikk romerne en brutal påminnelse om da Bayern München vant 7-1 på Stadio Olimpico i slutten av forrige måned.

- Italia sover
Pavel Nedved, som i 2003 ble kåret til verdens beste spiller, spilte samme år en helitaliensk Champions League-finale mot AC Milan på Old Trafford. Den tidligere Juventus-profilen mener det er på tide at Serie A-klubbene våkner.

- Gapet mellom Bayern München og de italienske lagene er stort. Det så vi med Juventus for to år siden, selv om det ikke var like dramatisk som at Roma tapte 9-1 over to kamper, sier Nedved til tsjekkisk fjernsyn.

- Italiensk fotball er ikke så bra som det var før. Det kan vi alle se, men jeg tror den kan returnere til toppen. Italia har sovnet og er nødt til å våkne igjen, sier Nedved.

- Bygg egen stadion
Tsjekkeren, som startet sin Serie A-karriere i Lazio, mener storklubbene bør begynne med å bygge sine egne stadionanlegg.

- I Juventus har vi egen stadion, og det er utsolgt før hver kamp. Andre klubber burde følge denne planen for å bli født igjen.

- Juventus Stadium og museet er noe av det vakreste jeg har sett i min fotballkarriere. Jeg er veldig stolt over å være en del av denne perioden i Juventus' historie.

Til tross for at italiensk fotball utvilsomt kunne vært bedre, ser det slett ikke ille ut i årets europeiske turneringer. Både Roma og Juventus ligger godt an til å ta seg videre til sluttspillet i Champions League.

Det samme gjør Napoli, Torino, Fiorentina og Inter i Europa League.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.