*Nettavisen* Sport.

- Slik skal LSK spille

Foto: Christian Thomassen (SCANPIX)

Henning Berg mener første omgang mot Tromsø var oppskriften på hvordan Lillestrøm skal framstå denne sesongen.

21.03.10 22:24

LILLESTRØM - TROMSØ 2-0:

ÅRÅSEN (Nettavisen): LSK vant duellene, kom i fart i hele banens bredde, og hadde hele tiden spillere på løp i bakrom. Tromsø hang ikke med i svingene i det hele tatt, og i tillegg skapte gode innlegg fra kant også flere gode muligheter for hjemmelaget.

- Jeg må jo si det er slik vi gjerne vil framstå i år. Vi har sett litt sånn ut i en del treningskamper allerede, og vi så også sånn ut mot Aalesund, men da sviktet presisjonen, sier Henning Berg til Nettavisen.

- Det er gøy å spille på dette laget. Jeg håper vi får flere slike kvelder på Åråsen i år, sier Arild Sundgot.

- Vi taper veldig fortjent. Lillestrøm er mye bedre enn oss, erkjenner Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo.

Spisspar fant tonen tidlig
LSK ledet 2-0 allerede etter 13 minutter. Først satte Arild Sundgot inn 1-0 med et lekkert skudd fra 20 meter. Assist: Anthony Ujah. Så sørget Ujahs sikre avslutning alene med keeper for 2-0. Assist Arild Sundgot.

Spissparet til Lillestrøm har startet de siste fire kampene sammen på topp, og Ujah har allerede satt inn tre mål i treningskampene. Nå fikk han sitt første mål i Tippeligaen - mens makker Sundgot fikk sitt 102. mål i øverste divisjon for Lillestrøm.

En fin illustrasjon på blandingen av rutine og talent som så åpenbart finnes i årets utgave av Kanarifuglene.

- Det fungerer kjempebra å spille sammen. Vi fant tonen fra start - han kan gå i bakrom og jeg kan møte. I det hele tatt er det mange unge spillere på vei opp og fram, og noen gamle som prøver å henge med, i Lillestrøm nå. Vi spiller bra fotball, sier Sundgot til Nettavisen.

Og Henning Berg har tro på spissparet framover:

- De utfyller hverandre bra og har litt forskjellige ferdigheter. Ujah er en god fotballspiller med gode ferdigheter - jeg håper han kan prestere bra for oss. Han har god fotballforståelse og god timing i bevegelsene, og jeg er fornøyd med jobben han gjør i dag, sier LSK-treneren.

Trampeklapp
De gule og svarte gikk inn til pause til trampeklapp fra rundt 6000 frosne tilskuere, som sikkert forbannet den altfor tidlige sesongstarten like mye som de jublet for hjemmelagets strålende spill.

I 2. omgang var ikke Lillestrøm like skjerpet, men et skudd fra Nosa Igiebor og en heading fra Frode Kippe kunne fort besørget økt ledelse. Tromsø hadde et skudd i stolpen på tampen av kampen, men ellers var det relativt tamt.

- Det er få lag som spiller veldig, veldig bra i to ganger 45 minutter. Men selv om vi ikke spiller like bra i 2. omgang, har vi de største sjansene. Alt i alt spiller vi en god fotballkamp, og det er aldri noen fare for resultatet, oppsummerer Henning Berg.

Lillestrøm, med bare ett tap på åtte treningskamper, er dermed på sporet igjen etter 0-3 mot Aalesund i åpningskampen.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.