- Slikt man lager film om

Hyggelige overskrifter for Åge Hareide.

Hyggelige overskrifter for Åge Hareide. Foto: Imago/eibner Europa

Hyggelige overskrifter for Åge Hareide.

02.10.14 08:14

Svenske medier hyller Malmö, trener Åge Hareide og spissen Markus Rosenberg etter 2-0-seieren over Olympiakos i mesterligaen.

I Sverige er man ikke godt vant når det kommer til resultater i Fotball-Europas ypperste selskap. For første gang på 14 år har landet et lag med i mesterligaen.

Derfor smakte det ekstra godt med den imponerende seieren onsdag kveld. Det var også tydelig i både riks- og lokalaviser dagen derpå.

– En slik saga som de lager filmer om, skriver Expressens kommentator Mattias Larsson om bragden til «den hjemvendte sønn» Rosenberg onsdag.

Spissen, som tråkket ut sine første fotballsko like i nærheten av Malmös arena, avgjorde storkampen med to scoringer.

– På samme måte som Malmö FF er noe større enn et lag, er Markus Rosenberg noe mer enn en lagkaptein. Sammen med Åge Hareide har han tatt denne unge, begavede gjengen i hendene og løftet dem til høyder som ikke gikk an å forestille seg for bare et halvt år siden, skriver Aftonbladets Erik Niva.

– Offensiv og modig

Hareide får ros for sin taktikk og presise analyse av motstanderen. Rosenberg hylles for sin målteft. Og publikum trekkes fram som en viktig del av seieren.

Den norske treneren trenger definitivt ikke å være redd for å besøke aviskiosken torsdag.

– Åge Hareide disponerte laget presis som han hadde lovet, offensivt og modig. Han coachet laget for å få det til å eie kampen og gå for tre poeng. Det er bare å elske den ambisjonen og innstillingen, skriver sportssjef Anja Gatu i Malmö-avisen Sydsvenska Dagbladet.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.