RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Slutter etter bytur

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Olof Mellberg slutter på landslaget etter at han, Zlatan Ibrahimovic og Christian «Chippen» Wilhelmsson ble bedt om å forlate den svenske landslagstroppen

- Det er et justismord. Jeg kommer ikke til å spille på landslaget så lenge Lars Lagerbäck er trener, sier Mellberg ifølge den svenske avisen Sydsvenskan.

Tre av Sveriges største fotballstjerner ble mandag sparket ut av landslagstroppen etter å tatt seg en ulovlig bytur.

Klokken 17 mandag ble Zlatan Ibrahimovic, Christian «Chippen» Wilhelmsson og Olof Mellberg kalt inn til møte med landslagssjef Lars Lagerbäck.

Ifølge Aftonbladet forlot trioen møtet en halv time senere. Da hadde de fått beskjed om at de var kastet ut av troppen som møter Liechtenstein onsdag.

Årsaken til vrakingen er at de tre stjernespillerne var ute på byen i Göteborg til kokken 01.15 søndag kveld. Ifølge reglementet til det svenske landslaget måtte spillerne være tilbake på spillerhotellet kl. 23.00.

Ingen av de tre skal ha rørt alkohol i løpet av byturen.

Ifølge Aftonbladet reiste de tre fra spillerhotellet kort tid etter møtet med Lagerbäck. Landslagssjefen skal ha blitt oppmerksom på byturen etter å ha lest avisartikler om at spillerne var ute på byen i 00.30-tiden natt til mandag.

En kilde sier til Aftonbladet at trioen stiller seg uforstående til vrakingen ettersom flere landslagsspillere tidligere skal ha brutt reglementet uten å ha blitt straffet.

Bakgrunnen for at de dro på byen er at Mellberg nylig hadde bursdag.

Mellberg er den som har tatt vrakingen tyngst av de tre. Ifølge Sydsvenskan er det bare Mellberg som har sagt at han gir seg på landslaget. Men Zlatan er ikke spesielt fornøyd med å bli sparket ut av landslagstroppen.

- Og jeg som har støttet Lagerbäck hele tiden, men nå er det slutt, sier Zlatan ifølge Sydsvenskan.

Landslagsledelsen har sendt ut en pressemelding om saken der det blant annet opplyses at verken spillere eller ledelse ønsker å kommentere saken ytterligere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere